Frumusețe, eleganță, stil și inspirație – în traducerea salonului care îți răsfață starea!

Deși poate fi considerat superficial sau o „fiță”, mersul la coafor este o plăcere pe care ne-o putem permite, unii în mod regulat, alții, din când în când. Până la urmă, este un răsfăț în viața noastră de zi cu zi. 

Salonul de înfrumusețare Bella Donna din Reșița este alegerea ideală atunci când vine vorba de frumusețe la cel mai înalt nivel. Este locul potrivit pentru servicii profesionale și pentru toate buzunarele. De la vopsit, tuns, coafat, la manichiură, pedichiură, cosmetică, machiaj și masaj. Întrebarea ar fi: de ce să mai alergi dintr-o parte în alta, când le poți avea pe toate, într-un singur loc?!

Întemeietoarea salonului, Flory Borca, în urmă cu 8 ani și-a luat inima-n dinți și a decis să-și deschidă propriul salon de înfrumusețare. Într-un fel sau altul, forțată de împrejurări, pentru că salonul unde lucra se închidea, aceasta ne povestește: „Când am aflat că se va închide salonul unde lucram, m-au anunțat că trebuie să merg în altă parte… un loc unde eu nu mă regăseam. Astfel, m-am gândit ce ar fi de făcut. În 16 ani de lucru îmi formasem deja clientela. Lumea mă cunoștea și mi-am zis: ok, cartea de vizită, practic, am avut-o, trebuia doar să fac ceva cu ea”. Astfel a început să prindă contur ideea de afacere pe cont propriu.

Cu un număr total de 8 angajați (cosmeticiană, specialistă în practica masajului, manichiuristă/pedichiuristă, frizer, coafeză), salonul Bella Donna, amplasat în centrul orașului, în spate la Hen, lângă farmacia Catena, se remarcă prin eleganță, stil, frumusețe și inspirație. Oferă o gamă de produse pentru toate categoriile de clienți. Flory, îndrumătoarea tuturor angajaților din salon, explică: „Dintotdeauna, fiind învățată cu produse de calitate pe care le procuram și plăteam singură, am vrut să continui la fel. După ce am deschis salonul meu, în timp, am început să îmi cunosc clientela. Am putut să oscilez, mai exact, să fac două categorii de clientelă: una cu pretenții mai mari, pentru care brandurile trebuie să fie pe măsură, și bineînțeles, pentru femeile care au un venit mai mic, dar totuși și-ar dori și ele să calce pragul unui salon de înfrumusețare. Astfel, am ales branduri foarte bune, dar și cu prețuri accesibile. Le amintesc clientelor, uneori ieftin poate fi mai scump, deci nu riscați, cât de ieftin v-ați dori să fie!”.

Întrebată fiind cum face față concurenței, Flory ne dezvăluie, cu drag și cu zâmbetul pe buze, secretul său: „În fiecare zi când deschid ușa acestui salon am în minte: Să dăm tot ce e mai bun! Tocmai de aceea, tot timpul eu lucrez în echipă cu angajații mei, merg la foarte multe specializări/seminarii, apoi transmit angajaților, îi învăț la rândul meu, pentru că vreau să fie cei mai buni. Ei sunt prima mea familie după copii mei. Îmi petrec timpul cât de mult pot în salon; este locul făcut cu drag, îmi iubesc meseria, mi-am dorit acest salon și o clipă nu vreau să lipsesc din el. Îmi doresc rezultate cât mai bune în continuare. Aș suferi dacă cineva din clientela care îmi calcă pragul ar ieși nemulțumit. Nimeni din salon nu-și dorește așa ceva. Tocmai de aceea, deși numărul populației din Reșița a scăzut, de la an la an, numărul clienților crește”.

Printre membrii echipei sale, ce crează o atmosfera caldă și primitoare, Flory Borca susține și încurajează și începătorii. I-a luat sub aripă, îi învață meserie sau le oferă posibilitatea să meargă la seminarii pentru specializare. Astfel, am ajuns într-un punct sensibil, am putea spune, pentru orice salon de înfrumusețare. „Munca la negru”… meseria învățată pe cheltuiala celor care dețin saloane de înfrumusețare, dar pe care o practică acasă și deloc în salonul unde a învățat: „În ziua de azi, Facebookul este cea mai clară dovadă că se lucrează la negru. Fiecare clientă când se duce acasă își postează și mulțumește. Este evident ce se întâmplă! Bineînțeles că unei cliente îi convine să se ducă la cea care lucrează cu 10 lei sau 20 lei sub prețul nostru de salon, dar nicio clipă nu se gândește la ce riscuri se expune. De exemplu, o manichiură sau pedichiură făcută acasă, fără ca tu să vezi felul cum se sterilizează acele instrumente cu care se lucrează, este riscant; sunt atâtea boli… într-un salon este totul transparent, se vede totul, inclusiv unde se sterilizează acea trusă cu care s-a lucrat. Atunci, eu ca salon am prețul un pic mai mare, este normal pentru că plătim taxe la stat, salarii, utilități. Dar oferim servicii care nu pun în pericol sănătatea nimănui. Organele competente ar trebui să ia măsuri, să putem aduna noi forța de muncă și să reducem rata de șomaj din oraș”, mai spune Flory Borca.

Am stat de vorbă și cu angajații salonului, care nu s-au sfiit deloc să-și exprime părerea cu privire la locul lor de muncă și colegi: „Mă simt foarte bine aici. Vin cu drag, îmi place colectivul, Doamna Flory este drăgăstoasă… caldă. O doamnă cochetă și de viață. Aici poți să evoluezi și poți influența în mod pozitiv viața altor oameni. Mă implic şi fac lucrurile cu drag”, povestește manichiurista salonului, Oana Bulic. Cosmeticiană în salon, Corina Robescu, ne spune și ea: „Colectivitatea întâlnită aici m-a surprins plăcut. Am întâlnit oameni deschiși, bine pregătiți, dornici să sprijine și să împărtășească din propria experiență. Doamna Flory este un adevărat liant de caractere și profesii diferite”.

În concluzie, salon Bella Donna va oferi clienților doar servicii profesionale adaptate nevoilor și dorințelor fiecăruia. Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0742.033.963 sau 0355.404.484. În plus, cei interesați să învețe sau să se dezvolte profesional pot participa la cursurile de cosmetică și make-up desfășurate în salon, având ca trainer pe Teodora Corina Robescu. Pentru detalii sau înscrieri sunați la numărul de telefon 0743.113.161 sau 0787.670.142.