Fritz stă cu mâna întinsă la Guvern! Îngheață copiii în școlile din capitala Banatului!

dominic fritz

Elevii din trei licee timișorene au trecut din nou la cursuri online. De data asta nu din cauza pandemiei, ci a gerului din sălile de clasă!

Primarului Dominic Fritz pare să nu-i mai fi rămas altceva de făcut decât să se vaite în spațiul public cu cât de vechi sunt instalațiile termice în școlile din municipiu. „Din cele 96 de unități de învățământ din Timișoara, în momentul de față au trecut la cursurile online din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, două licee integral – Colegiul H. Coandă și Liceul de Artă – și încă unul parțial, Liceul Grigore Moisil. În aceste cazuri, clădirile în care își desfășoară activitatea aceste licee au instalații vechi, unele montate chiar în anii ‘60.”, informează specialiștii în comunicare ai edilului-șef.

Actuala administrație publică a Timișoarei a găsit cu această ocazie și partea bună a pandemiei: „În alte 9 unități de învățământ există focare active de COVID și în unele cazuri vor urma alte închideri de școli din cauza situației pandemice. Câteva din unitățile de învățământ care se confruntă cu un număr mare de persoane infectate cu COVID sunt: Colegiul Național Bănățean- 28 de clase online, 103 copii bolnavi și 13 profesori. Colegiul Național “CD Loga”- 4 clase în online, 33 de cazuri copii și 5 profesori; Liceul Teoretic „William Shakespeare” –  7 clase în online, 64 de elevi, 7 profesori ; Liceul Jean Louis Calderon-  2 clase în online, cu încă 5 în așteptarea rezultatelor. 25 de copii au COVID și 5 profesori; Colegiul Ana Aslan- 3 clase online, 90 de copii și 2 profesori; Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva – 8 clase în online, 46 de elevi și 5 cadre medicale; Liceul Ion Vidu – o clasă online, 11 profesori; Liceul Teoretic Nikolaus Lenau – toate acele 65 de clase sunt în online din cauza COVID până în 31 ianuarie; Liceul Economic – 5 clase online, 14 elevi confirmați, în izolare și 2 profesori. ”, mai transmite Primăria Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Fritz se plânge că Primăria Municipiului Timișoara are în administrare peste 300 de clădiri, școli, grădinițe, licee, clinici și spitale, multe dintre ele aflate într-o stare avansată de degradare, care au nevoie urgentă de investiții masive, dar îi liniștește pe timișoreni susținând că „încă de anul trecut municipalitatea a conceput și pus în aplicare un plan coerent prin care se vor face investiții masive în infrastructura școlară și sanitară”. Aproape 100 de milioane de lei vor fi alocați pentru investiții în școli și circa 5 milioane de lei pentru reparații, potrivit primarului Fritz. Acesta amintește încă o dată și de cei 27,5 milioane de lei virați de la începutul anului către COLTERM și mai face un apel către Guvernul Ciucă să ajute Timișoara pentru a traversa criza energetică.

banner 970 x 250