Fritz: Șandru și Bitea să-și dea demisiile de onoare din Parlament și de la conducerea STPT

fritz dominic

Primarul Timișoarei le solicită deputatului PNL Cosmin Șandru și lui Nicolae Bitea, directorul STPT, demisiile de onoare din Parlament și de la conducerea companiei de transport public, după ce au fost puși sub acuzare de DNA pentru dare de mită. De asemenea, Fritz îl cere șefului PNL Timiș să spună public dacă era la curent cu tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi.

Dominic Fritz a reacționat, printr-un mesaj postat pe Facebook, cu privire la scandalul în care sunt implicați Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș, și liberalul Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara. Astfel, primarul Timișoarei le cere celor doi să-și dea demisiile de onoare, iar lui Alin Nica, șeful PNL Timiș, să spună dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi.

Le cer domnilor Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș și Nicolae Bitea, directorul STPT, demisiile de onoare din Parlament și de la conducerea companiei timișorene de transport public. Au apărut informații că DNA a început urmărirea penală împotriva celor doi politicieni locali, membri ai PNL, care au fost înregistrați oferind funcții în deconcentratele din Timișoara și Timiș contra voturi împotriva moțiunii de cenzură. Îi cer lui Alin Nica să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi, în condițiile în care a cerut personal și public menținerea dlui Bitea în funcția de director al STPT, iar soția dlui Șandru este consiliera personală a domniei sale”, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei afirmă că nu este suficient doar ca deputatul Cosmin Șandru să se autosuspende din PNL, ci este nevoie de măsuri mai aspre.

Este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL. Dar realitatea este că, în spatele ușilor închise, așa au funcționat administrațiile orașului în ultimii 30 de ani, pe baza acestui tip de tranzacționalism pe care am început să-l stârpim în Primăria Timișoara. Cer PNL Timiș să se delimiteze clar și public de astfel de practici și să nu atragă asupra Timișoarei această nedorită reputație, că aici se vând funcții și voturi. Autosuspendarea dlui Șandru este insuficientă, este necesară o asumare politică”, a precizat Dominic Fritz.

Totodată, șeful USR Timiș a anunțat că a solicitat Consiliului de Administrație al STPT să verifice dacă au fost tranzacționate posturi în societate.

Am cerut Consiliului de Administrație STPT să verifice dacă au fost tranzacționate posturi în societatea timișoreană de transport. Nici primarul și nici consiliul de administrație nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activități care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziții contra altor beneficii politice”, a detaliat Dominic Fritz.