Fritz: „Ne așteptăm musafirii în 2023 cu o ofertă bogată de evenimente culturale de calitate”

fritz novi sad2
promovare online Timisoara Casa Auto

Cultura timișoreană a fost prezentată oficial la Novi Sad, în programul capitalei culturale vecine, în cadrul unei expoziții comune. La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș, precum și Dominic Fritz, care a luat lecții de la primarul din Novi Sad. „Titlul de Capitală Culturală este o provocare zilnică pentru Novi Sad, mi-a spus primarul, dar primele rezultate se văd”, a precizat Fritz.

Orașul Novi Sad, din Serbia, deține în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii. Având în vedere faptul că atât Timișoara cât și Novi Sad se află în Banat, cele două orașe înfrățite au organizat o expoziție comună intitulată „Parallels”, care a fost deschisă în acest sfârșit de săptămână. La evenimentul din Novi Sad au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș, dar și ai Primăriei Timișoara, în frunte cu Dominic Fritz.

diaconu novi sad1

Cu bucurie am participat la deschiderea unuia dintre evenimentele culturale simbol ale regiunii în care trăim, în cadrul Novi Sad 2022 – European Capital of Culture. Este probabil unicul moment major în care cultura timișoreană este prezentă oficial în programul capitalei culturale vecine. Ne vom reîntâlni cu această expoziție în 2023, la Muzeul Național de Artă, în cadrul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Proiectul Parallels, realizat cu efort, creativitate și minuțiozitate de către Muzeul Matica Srpska din Novisad și Muzeul Național de Artă din Timișoara, instituție în subordinea Consiliului Județean Timiș, aduce împreună lucrări din colecțiile celor două muzee într-o expoziție comună ce reflectă perfect respirația culturală similară a Banatului istoric și Vojvodinei în secolele trecute”, a explicat Dan Diaconu, consilier personal al președintelui CJ Timiș, Alin Nica.

fritz novi sad2

promovare banner maxagro
De asemenea, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, i-a încurajat pe turiști să meargă la Novi Sad pentru a admira expoziția comună. Totodată, edilul-șef a dorit să afle de la primarul Novi Sad care sunt primele rezultate după preluarea titlului de Capitală Europeană a Culturii.
Titlul de Capitală Culturală este o provocare zilnică pentru Novi Sad, mi-a spus primarul, dar primele rezultate se văd: de la începutul anului au avut mai mulți vizitatori decât în oricare alt an, din ultimii 20. I-am făcut primarului din Novi Sad invitația ca anul viitor în weekendul 17 – 19 februarie să fim împreună la Timișoara, la evenimentul de deschidere al Capitalei Culturale. Ne așteptăm musafirii în 2023 cu o ofertă bogată de evenimente culturale de calitate”, a declarat Dominic Fritz.

diaconu novi sad

fritz novi sad3

fritz novi sad1

publicitate tmc 640