Fritz: Mihai Șora, acel mare timișorean, a fost o inspirație pentru generații de români

mihai sora

Mihai Șora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani. Filosoful s-a născut în Timiș și a mers la școală în Timișoara. „Mihai Șora a fost o inspirație pentru generații de români”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Mihai Șora, cunoscut filosof și eseist român, a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani. Mihai Șora s-a născut în satul Ianova, din județul Timiș, și a studiat la Liceul Loga din Timișoara.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a ținut să transmită un mesaj emoționat, la aflarea veștii că Mihai Șora a murit.

Mihai Șora, acel mare timișorean, a plecat. Au rămas umorul lui fin, rezistența tenace, vitalitatea inepuizabilă și încăpățânarea de a nu renunța la principii. Legătura lui cu Timișoara a durat o viață de 106 ani: aici a mers la școală, din 1927 (!) la îndrăgitul său liceul Loga, aici s-a simțit acasă și aici s-a întors ori de câte ori a avut ocazia. Mihai Șora a fost o inspirație pentru generații de români, a echilibrat revolta cu speranța, generozitatea cu determinarea, înțelepciunea cu amuzamentul. Ne va rămâne un far călăuzitor, în Timișoara, România si Europa. Drum lin!”, a afirmat Dominic Fritz.