Fritz, luat din nou în colimator de liberali. Ardelean invocă „decizii absolut imbecile care au fost luate la nivel local”

ben si marilen

Liberalii atacă din nou administrația Fritz, administrație în care și PNL are un reprezentant, în persoana viceprimarului Cosmin Tabără. Parlamentarul Ben Oni Ardelean vorbește de blocaje pe toate proiectele care au existat la nivelul Timișoarei și aduce în discuție „decizii absolut imbecile care au fost luate la nivel local”.

„Asistăm la o administrație total incompetentă”, spune parlamentarul Ben Oni Ardelean, cu referire în primul rând la criza Colterm din această iarnă.

„Timișoara, care era pe un trend de creștere fenomenal, acum e în blocaj după blocaj în avizarea de proiecte noi, în demararea lor, inclusiv proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Toate marile metropole pe care le cunoaștem s-au dezvoltat după proiecte de genul acesta. Timișoara riscă să intre într-un con de umbră, în loc să aibă capacitățile suficient de ferme și solide pentru a pune în practică un astfel de proiect care ar duce la o dezvoltare absolut spectaculoasă. (…) Am știut că indiferent de administrație și de culoarea politică trebuie să susținem populația, dar nu putem la nivel infinit având aceste decizii absolut imbecile care au fost luate la nivel local. Am văzut că primarul Fritz se afișează cu Clotilde, o altă mare dezamăgire absolut incredibilă a României. Cred că lucrul acesta nu ține decât de iresponsabilitate totală în fața cetățenilor”, a concluzionat parlamentarul.

Nemulțumiri cu privire la activitatea Primăriei Timișoare are și deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara. Acestea vizează bugetul participativ anunțat de administrație, dar și neimplicarea în profesionalizarea cadrelor didactice din oraș în domeniul digitalizării.

„Clujul dă vouchere de 500 de lei tuturor cadrelor didactice care doresc să se perfecționeze în această zonă de digitalizare educațională. De doi ani, Universitatea de Vest a organizat un curs postuniversitar exact pe aceste abilități de digitalizare în zona educațională. (…) UVT ar suporta 50% din costul unui asemenea curs, dacă primăria ar veni cu cealaltă jumătate a sumei pe modelul Clujului. (…) Bugetul participativ, suma alocată de 3 milioane de lei, mi se pare infimă. Clujul are 20 de milioane de lei alocate pentru astfel de proiecte. (…) Propunerea mea ar fi ca acele consilii consultative de cartier să aibă un rol în această selecție a proiectelor. Și ar putea exista proiecte pilot, cum ar fi un cartier iluminat inteligent sau într-un anumit tip de cartier să vedem cum se face selectarea diferențiată a deșeurilor și să se instrumenteze o procedură foarte clară într-o anumită zonă, după care, dacă e bună, să fie extrapolată.”, a explicat Marilen Pirtea.

Pentru bugetarea participativă, primăria invită timișorenii să vină cu propuneri de proiecte pentru cartierul lor, pentru școala la care își duc copiii sau la care merg chiar ei. Până acum, administrația a făcut un apel pentru 4 membri externi în comisia care va organiza și implementa campania pentru bugetul participativ, dar și pentru parteneri din societatea civilă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/