Consilier local: „Timișoara înregistrează un șir de premiere negative”

gunoitm1

Noua conducere a Primăriei Timișoara este criticată dur de către Adrian Lulciuc, consilier local PNL, pentru faptul că a fost amendată de către Garda de Mediu Timiș pentru mizeria de pe străzi. „Cetățenii nu așteaptă justificări despre vinovați și nici lamentări jenante, ci rezolvări rapide”, a semnalat liberalul.

Primăria Timișoara a primit o amendă usturătoare, joi, în valoare de 60.000 lei, din partea Gărzii de Mediu Timiș pentru mizeria de pe străzi. Matei Creiveanu, administratorul public al orașului, a susținut însă că de vină ar fi fosta administrație, care a lăsat șase contracte cu tot atâtea firme diferite pentru salubrizarea stradală.

Pe de altă parte, Adrian Lulciuc, consilier local PNL, le-a transmis celor din conducerea Primăriei Timișoara să nu se mai plângă, ci să caute soluții pentru a rezolva problemele cu care se confruntă orașul.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

O altă minciună marca Fritz. Nu mai departe de acum un an jumate, Dominic Fritz în propria campanie electorală, promitea o candidatură a Timișoarei la titlul de Capitală verde a Europei în 2030 și programul ”Zero Gunoi”. Joi, Garda de mediu a amendat primăria cu suma de 60.000 lei pentru mizeria de pe străzi. De când a fost ales, dl primar nu a mai coborât din ”biroul de sticlă”, pe străzi, să vadă care e de fapt realitatea în care trăiesc timișorenii. Și eu, și colegii mei consilieri PNL, i-am solicitat și domniei sale și dlui viceprimar Lațcău să găsească o soluție pentru mizeria din oraș. Răspunsul? L-au trimis pe dl Creiveanu să se scuze și să ne explice de ce curățenia lasă de dorit. Dar, cetățenii nu așteaptă justificări despre vinovați și nici lamentări jenante, ci rezolvări rapide”, a semnalat Adrian Lulciuc.

De asemenea, consilierul local PNL le-a bătut obrazul celor aflați la conducerea Primăriei Timișoara pentru faptul că se laudă fără să aibă măsura „penibilului” cu proiecte moștenite de la fosta administrație.

În rest, e bine că visăm la tot felul de titluri și ne lăudăm fără măsura penibilului, cu proiectele mari și bune care fac și ele parte din ”greaua moștenire” atât de blamată. Asta în timp ce Timișoara înregistrează un șir de premiere negative care pare fără sfârșit: prima amendă pentru neachiziționarea certificatelor pentru emisiile de CO2, prima iarnă fără căldură, primul oraș cu școli închise din cauza frigului, prima amendă pentru mizerie. Oare câte mai urmează?”, s-a întrebat Adrian Lulciuc.

banner 970 x 250