Fritz, la radioul public al Austriei: Decizia Guvernului federal austriac este un lucru foarte periculos

fritz1

Dominic Fritz a vorbit despre cât de furioși sunt românii după ce țara noastră nu a aderat la spațiul Schengen, în timpul unui interviu acordat pentru radioul public al Austriei. „Decizia Guvernului federal austriac este un lucru foarte periculos din punct de vedere politic pe termen lung pentru Uniunea Europeană”, a precizat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz anunță că a dat un scurt interviu, vineri, la radioul public al Austriei, în timpul căruia a vorbit despre reacția românilor după ce țara noastră nu a aderat la spațiul Schengen, în urma votului negativ dat de Austria și Olanda.

Furia este îndreptată împotriva Austriei, pentru că nimeni nu poate înțelege decizia arbitrară a Guvernului austriac. Deși România îndeplinește clar condițiile de aderare, lucru necontestat de nimeni, Guvernul austriac a împiedicat, practic de unul singur, accesul la Schengen. Să aștepți ore întregi la granița dintre România și Ungaria este percepută ca o umilință de către români. Ai senzația că nu ești considerat cu adevărat cetățean european și că există europeni care, cu un veto, scos așa din buzunar, pot pur și simplu să blocheze viitorul altor europeni”, a afirmat Dominic Fritz în timpul interviului.

De asemenea, primarul Timișoarei a declarat că decizia Austriei reprezintă un lucru periculos pentru Uniunea Europeană.

Decizia Guvernului federal austriac este un lucru foarte periculos din punct de vedere politic, pe termen lung, pentru Uniunea Europeană. Am prieteni pe feed-ul meu de Facebook și am văzut că unii chiar și-au anulat vacanța. Sunt bănci austriece care, după îndemnuri ca lumea să-și rezilieze conturile bancare, au fost nevoiți să-și închidă comentariile la postările de pe Facebook, după ce au încercat să sublinieze că susțin totuși Europa”, a precizat edilul-șef, la radioul public al Austriei.