AUR Timiș, în fața Consulatului Austriei de la Timișoara: „Este o adevărată tragedie și un eșec răsunător al clasei politice”

titi stoica

Principalul vinovat pentru ratarea intrării în spațiul Schengen a României este președintele Klaus Iohannis, spune deputatul AUR de Timiș Titi Stoica. Potrivit parlamentarului, partidul ar trebui să reia procedura de suspendare a șefului statului. 

„Este o adevărată tragedie şi un eşec răsunător al clasei politice a României din ultimii 32 de ani. Atitudinea Austriei şi, în aceeaşi măsură, considerăm noi, şi a Olandei, care este de acord cu intrarea României în Schengen dar nu este de acord cu aderarea Bulgariei – deşi cele două ţări au fost la pachet considerate pentru aderarea la spaţiul Schengen -, este la fel de jignitoare. Din punctul nostru de vedere, preşedintele României Klaus Iohannis este principalul vinovat.”, a declarat deputatul AUR Titi Stoica.

Parlamentarul este de părere că România a primit o „palmă istorică”, mai cu seamă după ce unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai României şi beneficiari ai resurselor noastre este statul austriac.

„În cercurile de la Bruxelles se știa de mai bine de 2-3 luni de acest joc politic. (…) Noi, după cum știți, am strâns peste două milioane de semnături pentru suspendarea şi apoi demiterea preşedintelui Klaus Iohannis şi acum cred că este timpul să reluăm acest demers şi poate că în final şi colegii noştri parlamentari din opoziţie vor semna şi îl vom pune la punct pe preşedintele Klaus Iohannis. În acelaşi timp, ne solidarizăm şi noi cu ceilalţi români care au început să boicoteze produsele şi companiile austriece.”, a mai spus deputatul Stoica.

Pe de altă parte, reprezentanţii AUR s-au aflat vineri seară în fața Consulatului Onorific al Austriei din Timişoara, în semn de protest faţă de atitudinea Vienei faţă de România, prin votul care a blocat aderarea la Schengen.

În ceea ce privește alegerile din 2024, AUR vrea să se prezinte cu candidați proprii. Tradiționalele sondaje, a spus deputatul Stoica, au fost înlocuite la AUR de cercetări făcute la fața locului, în cadrul întâlnirilor față în față cu oamenii în comune și în piețe sau alte evenimente publice organizate.

„Suntem cel puţin la 25% în opţiunea electoratului. Suntem într-o creştere evidentă, avem un potenţial de a câştiga alegerile la nivel de judeţ, să fim prima formaţiune politică din judeţ. Vom reuşi să atragem oamenii de bună credinţă şi cu notorietate, dar şi care sunt profesionişti care au demonstrat prin activitatea lor că pot conduce comunităţile.”, a declarat deputatul.

Întrebați care ar fi cea mai mare vulnerabilitate a contracandidaților AUR, reprezentanții filialei au răspuns:

„La nivel naţional este faptul că sunt o grupare de infractori care de 33 de ani nu au ajuns să ne arate că au realizări, iar la nivel local, incompetenţa administrativă.”, a declarat Mihai Bogdan Negoescu, coordonatorul AUR Timiș.

În ceea ce privește candidatul pentru Primăria Timișoara, AUR încă îl caută. Important este să fie un om „capabil să ridice orașul la ceea ce a fost odată, când era pe bună dreptate supranumit Mica Vienă”. Pentru un câștig în alegeri, AUR este dispus să susțină și un candidat independent, „nu va fi nicio problemă, dacă el va fi ceea ce trebuie noi toți”, a explicat Ovidiu Szime, coordonatorul AUR Timișoara.