Fritz, în război cu liberalii: Cu cinism sabotează efortul timișorenilor de a ieși din carantină

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, îi atacă pe liberalii timișoreni pe care îi acuză că sabotează efortul locuitorilor de a ieși din carantină. Mesajul îl vizează în special pe liberalul Alin Nica, președintele CJ Timiș, care a spus că Fritz nu a știut să reducă rata de infectare.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că s-a opus introducerii carantinei și l-a atacat pe primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, spunând că nu a luat măsurile corecte pentru a reduce rata de infectare.

„Am votat împotriva carantinei, parte dintre motive le-am expus deja în intervențiile de până acum, însă cred că este important ca cetățenii din Timișoara și zona periurbană să știe că se impune adoptarea unor măsuri suplimentare care să scadă numărul de infectări Covid-19 și să reducă impactul social și economic al închiderii municipiului”, a scris Alin Nica, pe Facebook.

Răspunsul a venit tot pe Facebook. Primarul Dominic Fritz, reprezentant al USR, a vorbit despre cinismul liberalului.

„Într-o mișcare evident politicianistă, Alin Nica a început să mă atace ca să unească facțiunile din partid înainte de alegerile pentru șefia PNL Timiș. Înțeleg și accept că așa funcționează politica. Recunosc, însă, că nu mi-aș fi putut imagina cinismul cu care se joacă politic cu situația periculoasă în care se află Timișoara și județul Timiș (…) În perioada în care spitalele sunt încărcate și timișorenii încearcă să-și organizeze viața într-o carantină frustrantă, PNL Timiș pare să aibă un singur țel: să saboteze tot efortul timișorenilor și timișenilor de a ieși din această situație critică cu riscul de prelungire a carantinei. Nu folosesc această strategie pentru că le pasă de viața de zi cu zi a timișorenilor sau de timișenilor, ci ca să rămână sau să revină la butoane și la robinete de bani publici, atacându-i pe cei care încearcă să facă curat după haosul lăsat în urmă”, a ripostat Dominic Fritz pe rețeaua de socializare.

În plus, primarul Fritz anunță o anchetă la transportatorul public din oraș, despre directorul căruia reprezentantul USR susține că este protejat de liberali.

„Un reproș pe care urmează să-l anchetez este că nu s-au luat destule măsuri de precauție în mijloacele de transport în comun. Deși am primit mai multe asigurări că STPT face toate eforturile necesare și că tramvaiele și autobuzele nu sunt supraaglomerate, nu voi ezita să cer demiterea directorului STPT dacă Alin Nica are dreptate. (Bineînțeles că directorul este membru PNL și protejat de Nica în public și în culise)”, a precizat Dominic Fritz.

Alin Nica și Dominic Fritz au avut o relație încordată încă de la alegerile locale. Ei au negociat numeroase săptămâni formarea unei majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean.