Fritz, după protestele de la miezul nopții: „Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști. Nu, Timișoara nu-i a lor. Nu mă vor intimida”

Primarul Timișoarei a avut prima reacție după protestele care au avut loc noaptea trecută în orașul de pe Bega, în care manifestanții s-au adunat în fața locuinței sale și i-au cerut explicații pentru măsurile restrictive pentru evitarea răspândirii noului virus. 

„Nu există libertate fără responsabilitate”, spune primarul Dominic Fritz, în contextul în care, consideră primarul, supărările față de măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu justifică încălcarea regulilor și „terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte”.

„Este evident pentru toată lumea că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată concomitent în mai multe orașe din țară, s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii. Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida. Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean – adică profund anti-timișorean. Nu, Timișoara nu-i a lor. Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel național. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanțare, prin purtarea măștii și prin vaccinarea masivă.”, a transmis primarul Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Primarul Timișoarei a mai spus, în context, și că Timișul are șansa să devină primul județul din țară în care se realizează imunizarea colectivă.

„Rata de infectare la Timișoara a început să scadă, iar județul Timiș are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul.”, a concluzionat edilul local.

CITEȘTE ȘI: Participanții la protestul nocturn din Timișoara, legitimați de jandarmi. Manifestanții au scandat în fața casei primarului Fritz