Fritz, după ce un singur obiectiv din Timișoara s-a calificat la finanțare prin Anghel Saligny: „Întrebarea e când vom primi aceste 43 de milioane”

pasajul solvent

Primarul Timișoarei Dominic Fritz speră ca municipalitatea să primească cât mai rapid banii alocați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru Pasajul Solventul, având în vedere faptul că lucrările la acest pasaj sunt în desfășurare. Este singurul obiectiv pentru care orașul a obținut finanțare prin acest program, din cele trei depuse. 

„Deocamdată cel puțin s-a votat o listă pe care figurăm cu această sumă minimă pe care o primește fiecare municipiu reședință de județ, 43 de milioane, pentru pasajul Solventul. Pentru mine, în acest moment, întrebarea nu este atât de mult ce alți bani am mai fi putut să primim, ci când vom primi aceste 43 de milioane. Pentru că deocamdată, perioada posibilă de rambursare este până în 2028. Dacă voi primi acești bani în 2027, nu mă ajută, că până atunci proiectul este finalizat. Pasajul Solventul este deja în execuție. Am început anul acesta să lucrăm, după ce zeci de ani doar s-a vorbit de el. Deci pentru mine prioritar acum e să semnăm repede acest contract de finanțare unde încă nu e clar exact care e mecanismul și după aia să primim și rambursare pentru că, încă o dată, noi deja plătim în fiecare lună facturi pentru lucrările la pasajul Solventul. ”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul a mai spus, în context, și că Timișoara este un contribuabil major la bugetul de stat.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Dincolo de această sumă minimă să zicem garantată dincolo de culoarea politică, cam jumătate din toată suma pe Anghel Saligny încă este să zicem nealocată și e fără doar și poate că așteptarea mea este ca Timișoara, un contribuabil major la bugetul de stat, să primească pentru proiectele sale, în viitor, alocări și din programul Anghel Saligny. Deci această alocare este un bun început și deocamdată o dovadă că Guvernul și-a respectat propria lege, dar în viitor încă vor fi destul de multe ocazii să dovedească și buna credință față de timișoreni care contribuie peste măsură la bugetul statului.”, a declarat Fritz.

Primăria Timișoara a depus trei proiecte pentru a atrage finanțare din Programul Național de Investiții „Anghel Saigny”. Este vorba despre realizarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, Tunelul Luminii – pasarela pietonală în zona Universității de Vest – și pasajul subteran în zona fostei fabrici Solventul. Doar pasajul subteran s-a calificat la finanțare.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/