Fritz: De rezultatele acestui recensământ depind banii pe care-i vom primi din bugetul de stat

fritz dominic

Dominic Fritz îi încurajează pe timișoreni să participe la recensământ, care a început luni cu etapa autorecenzării. „De rezultatele acestui recensământ depind banii pe care-i vom primi din bugetul de stat în viitor”, a declarat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz face apel la timișoreni să trateze cu seriozitate recensământul populației, care a început luni, 14 martie, cu etapa autorecenzării. Primarul Timișoarei spune că de rezultatul acestui proces depind banii pe care orașul îi va primi de la bugetul de stat.

Trebuie să ne fie clar tuturor timișorenilor că acest recensământ este extrem de important pentru noi ca oraș, pentru finanțele orașului. De rezultatele acestui recensământ depind banii pe care-i vom primi din bugetul de stat în viitor. Este interesul nostru comun ca toți timișorenii care trăiesc în Timișoara să fie și înregistrați ca locuitori ai Timișoarei și tocmai de aceea noi, ca primărie, lucrăm cu tot ce avem pentru acest recensământ”, a afirmat Dominic Fritz.

Cu privire la etapa autorecenzării, primarul Timișoarei a explicat faptul că în mai multe centre comerciale din oraș au fost deschise puncte, în care recenzori sunt pregătiți să le ofere ajutor celor care nu se descurcă.

1000x100 casa brutarului

Acum, în prima etapă, este etapa de autorecenzare. Ce înseamnă asta? Până în 15 mai, fiecare cetățean poate să intre ori online, pentru a se declara locuitor al acestui oraș și pentru a completa acest chestionar, ori să meargă la unul din centrele noastre pe care le-am deschis în tot orașul la mai multe centre comerciale, dar și la Direcția de Evidență a Persoanelor, Direcția de Asistență Socială și la Poliția Locală. Acolo vor fi recenzori care pot să facă autorecenzarea asistată. Adică vor fi acolo oameni cu tabletă și puteți merge oricând, până seara la ora 22.00 este programul, pentru a completa acest chestionar”, a explicat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei le-a amintit locuitorilor că în ziua în care participă la autorecenzare, cei salariați vor primi o zi liberă de la locul de muncă.

Încă o dată, pare un subiect neimportant, dar pentru noi, ca Timișoara, este incredibil de important ca toți cei care stau în Timișoara să meargă prin acest proces de recensământ. Ori în această etapă, autorecenzarea, ori în a doua etapă, când vor exista echipe care vor merge prin orașe efectiv la fiecare ușă”, a detaliat Dominic Fritz.