Fritz caută specialiști în toată lumea pentru Timișoara – capitală europeană a culturii!

fritz

Primăria Timișoara a decis să lanseze un apel internațional cu scopul de a găsi trei curatori și patru experți, care au realizat proiecte culturale de anvergură, cu scopul de a pune umărul la implementarea proiectului TM2023. Înscrierile se pot realiza până la data de 21 octombrie.

După ce aproape un an noua conducere a Primăriei Timișoara mai mult s-a plâns că a găsit proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 într-un blocaj, dar s-au făcut prea puține lucruri concrete, iată că în această toamnă se dorește lărgirea echipei de profesioniști.

Astfel, Centrul de Proiecte al primăriei a lansat, joi, un apel internațional pentru formarea Echipei Curatoriale Timișoara 2023, în vederea pregătirii anului de deținere a titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Echipa Curatorială va include trei curatori și patru experți și va asigura, din partea Municipiului Timișoara și împreună cu celelalte autorități publice finanțatoare, coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” care are ca principal obiectiv să pună în valoare comunitatea noastră, în toată diversitatea ei culturală și socială. Apelul se adresează curatorilor și experților din România și din afara țării, cu experiență solidă și dovedită în proiecte culturale de mare anvergură”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Înscrierile se pot realiza până la data de 21 octombrie AICI!

Potrivit edilului-șef, selecția membrilor Echipei Curatoriale Timișoara 2023 va fi făcută de o comisie formată din cinci experți independenți cu „pregătire şi prestigiu profesional în domeniul pozițiilor pentru care se organizează concursul”. Este vorba de Adriana Babeți – profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, scriitoare și eseistă, Ștefan Ghenciulescu – redactor-șef al revistei „Zeppelin”, curator de expoziții, Ovidiu Hrin – designer multidisciplinar și director artistic premiat activ în Timișoara și la nivel internațional, Constantin Petcou – co-fondator al „aaa”, o platformă de cercetare și acțiune în jurul schimbărilor urbane și a practicilor culturale, sociale și politice emergente și Raluca Voinea – curatoare a Pavilionului României la cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția și critic de artă.

Într-o primă etapă, comisia de selecție va evalua aplicațiile online, după care urmează interviuri individuale cu candidații preselectați.