FOTO Mai puțin de jumătate din centura de sud a Timișoarei este finalizată

cen2

Continuă lucrările pe șantierul centurii de sud a Timișoarei. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara informează că s-a așternut un strat de asfalt pe un nou sector și se intervine la structurile podurilor și pasajelor. Stadiul lucrărilor este de aproximativ 40%.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a venit cu noi vești de pe șantierul centurii de sud. Astfel, reprezentanții instituției anunță că, la sfârșitul lunii septembrie, s-a așternut primul strat de asfalt pe un sector și în zona comunei Ghiroda, după lucrări similare din zonele Freidorf – Utvin, Chișoda și Moșnița Nouă.

De asemenea, pe parcursul lunii trecute, s-a lucrat constant la structurile podurilor și pasajelor, s-au făcut umpluturi cu pământ, balast și stabilizare cu dorosol. În prezent, stadiul lucrărilor la centura de sud a Timișoarei este de aproximativ 40%.

cen4

Lucrările la viitoarea șosea au început în 25 martie 2020 și ar trebui să fie gata, potrivit contractului, în martie 2022. Au o valoare de aproape 60 de milioane de euro și sunt efectuate de Tirrena Scavi. Antreprenorul estimează că centura de sud va fi finalizată în toamna anului 2022.

Centura de sud a Timișoarei, care va lega DJ591 și DN6 prin sudul orașului, va avea 25 de kilometri, cu 5 intersecții, 3 noduri rutiere, 3 poduri, 7 pasaje și două parcări. Șoseaua va avea câte o bandă pe sens pe ruta intrarea în Timișoara dinspre Șag, Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda, legătura cu centura de nord – Calea Lugojului-Calea Aradului.

cen6

cen5

cen3