Fritz: Banii statului trebuie investiți masiv în servicii comunitare

azil1
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Dominic Fritz susține că prea multe persoane din România trăiesc în centre rezidențiale, în condițiile în care ar putea beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu, dacă s-ar aloca mai multe fonduri în această direcție.

Dominic Fritz semnalează faptul că este nevoie de fonduri de la Guvern pentru acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu, astfel încât în centrele rezidențiale să fie mai puține persoane.

Oamenii au nevoie de condiții decente în centre rezidențiale, dar și mai mult avem nevoie în România de servicii în comunitate. Prea mulți oameni trăiesc în centre rezidențiale, deși ar putea să trăiască și acasă dacă am avea servicii de îngrijire la domiciliu, dacă am avea echipe mobile pentru integrarea persoanelor vulnerabile, dacă am avea mai multe locuințe protejate pentru persoane cu dizabilități. Noi, în Timișoara, suntem orașul din România care finanțează cel mai mult astfel de servicii în comunitate, dar avem nevoie de o schimbare a sistemului. Trebuie, pe de o parte, să ne asigurăm de condiții bune în instituții, în centre rezidențiale, dar în același timp banii statului trebuie investiți masiv în servicii comunitare. Fiecare om are o demnitate și această demnitate este cel mai bine respectată dacă omul, cât de mult se poate, trăiește în comunitate, și nu într-un centru”, a afirmat primarul Timișoarei.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

De asemenea, edilul-șef a precizat că în România este nevoie de o reformă „clară” care să prioritizeze serviciile în comunitate.

Doar cazurile unde chiar nu mai există o altă soluție să ajungă într-un centru rezidențial, iar acolo, cu controale și cu investiții, să ne asigurăm că pot să trăiască o viață demnă”, a adăugat Dominic Fritz.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/