Centru de recuperare medicală pentru vârstnicii din comuna Constantin Daicoviciu

camin deschis la resita pentru ingrijire batrani
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Persoanele cu dizabilități de pe raza comunei s-ar putea recupera în următorii ani, aproape de casă, într-un centru medical pe care Primăria intenționează să-l deschidă în localitatea Maciova.

Primăria Constantin Daicoviciu face demersuri pentru construirea unui centru medical destinat vârstnicilor cu dizabilități. Pentru ridicarea acestuia se mizează pe fondurile Uniunii Europene, fiind depus în acest sens un proiect pe Programul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea cererii de finanțare se ridică la 750.000 de euro, potrivit declarațiilor primarului Daniel Boabeș, iar de serviciile medicale ale centrului ar urma să beneficieze aproximativ 100 de persoane.

„Am depus, de curând, o cerere de finanțare pe Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru construirea unui centru de recuperare medicală pentru persoanele vârstnice cu handicap. Vrem să venim în sprijinul acestei categorii, pentru că pe raza comunei avem în jur de 100 de persoane care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap. Centrul nu va fi unul rezidențial, ci de tip ambulatoriu și va oferi servicii de recuperare medicală, precum fizioterapie și kinetoterapie. Valoarea cererii de finanțare se ridică la 750.000 de euro. Până la finalul anului, ar trebui să avem și un răspuns în privința eligibilității acestui proiect.”, ne-a declarat primarul comunei Constantin Daicoviciu.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Dacă proiectul va primi undă verde la finanțare, centrul medical va fi construit în satul Maciova, unde Primăria are în proprietate un hectar de teren.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/