Francisc Boldea, fără susținere în PSD Lugoj! Actualul viceprimar, posibil candidat pentru funcția supremă în Primăria Lugoj

Primarul de Lugoj, Francisc Boldea, care este și președinte al filialei locale PSD, nu se mai bucură de susținere în rândul formațiunii politice, primul semnal serios venind la ultima ședință de partid, când a încercat mazilirea actualului viceprimar, Cristian Galescu.

Tentativa de înlocuire a acestuia din funcție nu a primit susținere din partea membrilor de partid, care au avut destule să-i reproșeze actualului primar vizavi de modul în care este condusă filiala și de imaginea creată PSD-ului în ultima perioadă. Mai mult, există voci în interiorul partidului care afirmă că acesta este începutul sfârșitului pentru actualul primar, care nu va mai avea susținere să candideze pentru un nou mandat.

Social-democrații lugojeni susțin că actualul viceprimar, Cristian Galescu, este preferat să îi ia locul lui Francisc Boldea, atât la conducerea partidului, cât și ca viitor candidat pentru funcția de primar.

„Nu mi-am pus această problemă până acum. Eu mă trezesc în fiecare zi și știu că trebuie să merg la lucru și trebuie să rezolv problemele, pentru binele orașului. PSD-ul e un partid democratic, eu așa văd lucrurile! Oricine va dori să candideze va trebui să se supună statutului partidului. Cred că e prematur să vorbim despre asemenea lucruri. Momentan, ne pregătim pentru alegerile care sunt în toamnă, ne pregătim să ne organizăm ca și partid, dar nu am pus asemenea lucruri în discuție până acum. Când va fi momentul să punem în discuție aceste lucruri, cu siguranță că partidul o să se întâlnească în forul lui statutar și va decide cine va fi candidatul PSD, pentru anul viitor. Poate să fie Boldea, poate să fie Galescu, poate să fie Oana Tyukodi, poate să fie Marcel Drăgan, poate să fie oricine. Dar momentan nu s-a pus această problemă”, a declarat Cristian Galescu.

Decizia privind strategia viitoare a formațiunii politice va fi luată împreună cu Călin Dobra, președintele PSD Timiș, cel care provine din Lugoj și se pare că și coordonează din umbră ceea ce se întâmplă în al doilea municipiu timișean.