Ca în fiecare an, pregătirile și repetițiile înainte de bal și-au spus cuvântul. Balul Bobocilor Universității „Eftimie Murgu” 2013 a incendiat Casa de Cultură din oraș cu cele mai spectaculoase surprize. Studenții nu s-au gândit doar la distracție, ci și la viitor, drept urmare au inițiat un protest inedit.
Show-ul organizat de Liga Studenților a ținut spectatorii lipiți de scaune până aproape de miezul nopții, cu probe pe gustul tuturor, cu concerte distractive și momente surpriză care au făcut ca timpul să fie uitat. Așadar, startul a fost luat cu un dans vienez cu totul deosebit atât pentru coregrafie, dar mai ales pentru rochiile concurentelor, realizate de acestea din ziare-evantai. Așa cum promitea Alina Bosânceanu, președintele Ligii Studenților UEM, înainte de spectacol, ținuta pentru prima probă a fost creată în întregime de micii croitori ai universității, bobocii, ajutați de colegii mai mari, pornind de la multă imaginație și inventivitate.
Cei doi prezentatori, actorii reșițeni Camelia Ghinea și Eugen Pădureanu, au demonstrat că au carismă și talent și au distrat publicul în momentele de pregătire. Aceștia, alături de toți studenții și chiar membrii juriului, au purtat banderole albe pe mână, ca formă de manifest în favoarea alocării a 6 la sută din PIB pentru Educație.
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157637657352015″]
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157637657640296″]
Proba de cuvinte-tabu, când unul dintre participanți a fost nevoit să ghicească o serie de cuvinte din teme ca tren, excursie, doctor sau librărie, a fost precedată de câte un număr pregătit de boboci. De la cântat la dans sau pantomimă, concurenții și-au etalat talentele ascunse ca să impresioneze pe fiecare membru din juriu.
Ultimele două probe din concurs au presupus o pregătire suplimentară, fiind coregrafii complexe și profesioniste. Proba de tango a presupus o întreagă poveste inspirată din musicalul Chicago, producție americană apărută în 2002, ce spune istoria unor femei închise pentru crime cu sânge rece. Bobocii au reușit să transpună publicul în film prin mișcarea scenică, tocmai de aceea proba a avut un efect foarte mare. La fel ca anul trecut, concurenții au pregătit și un moment special, o coregrafie pusă la punct de colegii mai mari. Anul acesta participanții la bal au realizat un dans pe muzica lui Michael Jackson, un ultim număr în care jurații s-au putut convinge de cine merită titlul de Miss/Mister Boboc.
Una dintre surprizele ce au fost aruncate din loc în loc pe parcursul balului a fost apariția pe scenă a lui Gabriel Burduja, reșițeanul ce a ajuns în echipa lui Smiley de la Vocea României. Publicul l-a primit cu căldură și aplauze și a cântat alături de el. De altfel, momentele dintre probe au fost speciale și pentru faptul că cei care au urcat pe scenă să interpreteze melodii au fost în general studenți ai universității.
Deloc artificiali, băieții de la ROA ( Rise of Artificial) au încheiat glorios seara de bal cu un concert care a ridicat de pe scaun cei mai amorțiți dintre spectatori. Bobocii, scăpați de probe, au făcut show din fața scenei, au cântat și au strigat în cor ce melodii să mai interpreteze cei trei băieți. Cu ritmul aparte binecunoscut și cu vocea solistului ce a transmis muzica direct către spiritul spectatorului, ROA a transformat balul într-un spectacol ce va rămâne întipărit în memoria publicului multă vreme de acum încolo. „Acum veți vedea de ce am venit noi astăzi aici, pentru prima dată la Reșița. D’AIA am venit!”, a declarat Junkyard, solistul trupei înainte de a încheia show-ul cu piesa D’aia.
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157637658406214″]
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157637658810493″]
La finalul serii, jurații au deliberat și s-au stabilit primele trei locuri, boboc ieșind cel care a reușit să impresioneze prin talentele sale de barman, iar boboacă cea care i-a marcat pe membrii juriului printr-un dans oriental. Toate cele trei locuri au fost premiate de către librăria Diverta.