FOTO/VIDEO: Studenţii au strigat în centrul Reşiţei pentru unirea României cu Basarabia!

promovare online Timisoara Casa Auto

Voluntarii Platformei Civice Acţiunea 2012 din Reșița și studenții de la „Eftimie Murgu” au marcat împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-o manifestaţie ce a avut loc în centrul civic din Reșița.

Tinerii au reamintit semnificaţia Unirii din 1918 şi au militat pentru necesitatea reîntregirii naţionale. În Piaţa 1 Decembrie 1918 s-a citit actul unirii, s-a cântat Imnul naţional şi s-a scandat pentru unirea României cu Republica Moldova.

Din păcate, vremea nefavorbilă a făcut ca numărul participanţilor să fie destul de redus. Mesajul tinerilor a ajuns la foarte puţini dintre reşiţeni, dar trecătorii au împărtăşit şi ei aceleaşi gânduri cu voluntarii Acţiunii 2012. „Am vrut să arătăm că nu am uitat că şi Basarabia e pământ românesc şi că ne pasă de fraţii noştri de peste Prut. Sunt peste 30 de ONG-uri, care însumează aproximativ 10.000 de membri, e formată în 2012 şi anul trecut a scos în stradă 10.000 de oameni care au strigat la Chişinău pentru unirea Basarabiei şi României”, a declarat Victor Sârbu, liderul Acţiunii 2012 Reşiţa.

 

promovare banner maxagro

YouTube video

„Studenţii din Basarabia au cerut sprijinul nostru ca să sărbătorească această zi, foarte importantă pentru ei. Noi am încercat să facem public acest eveniment, să obţinem autorizaţie pentru a ne putea strânge în centrul Reşiţei”, a spus Alina Bosânceanu, președintele Ligii Studenților.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633105284518″]

publicitate tmc 640

Comments

  1. denis says:

    Fratilor puteti voi sa urlati cit va tine gura sa faceti si greva foamei ca nu intereseaza pe nimeni ,nafara de citva cetateni …Rominia a fost si va fi pasiva in ori ce problema …BASARABIA PAMINT ROMINESC SI AR TREBUI SANE UNIM

  2. Emil says:

    DOR DE FRAȚII BASARABENI!