FOTO/VIDEO: Studenţii au strigat în centrul Reşiţei pentru unirea României cu Basarabia!

Voluntarii Platformei Civice Acţiunea 2012 din Reșița și studenții de la „Eftimie Murgu” au marcat împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-o manifestaţie ce a avut loc în centrul civic din Reșița.

Tinerii au reamintit semnificaţia Unirii din 1918 şi au militat pentru necesitatea reîntregirii naţionale. În Piaţa 1 Decembrie 1918 s-a citit actul unirii, s-a cântat Imnul naţional şi s-a scandat pentru unirea României cu Republica Moldova.

Din păcate, vremea nefavorbilă a făcut ca numărul participanţilor să fie destul de redus. Mesajul tinerilor a ajuns la foarte puţini dintre reşiţeni, dar trecătorii au împărtăşit şi ei aceleaşi gânduri cu voluntarii Acţiunii 2012. „Am vrut să arătăm că nu am uitat că şi Basarabia e pământ românesc şi că ne pasă de fraţii noştri de peste Prut. Sunt peste 30 de ONG-uri, care însumează aproximativ 10.000 de membri, e formată în 2012 şi anul trecut a scos în stradă 10.000 de oameni care au strigat la Chişinău pentru unirea Basarabiei şi României”, a declarat Victor Sârbu, liderul Acţiunii 2012 Reşiţa.

leader board 728 x 90 px

 

„Studenţii din Basarabia au cerut sprijinul nostru ca să sărbătorească această zi, foarte importantă pentru ei. Noi am încercat să facem public acest eveniment, să obţinem autorizaţie pentru a ne putea strânge în centrul Reşiţei”, a spus Alina Bosânceanu, președintele Ligii Studenților.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633105284518″]

Comments

  1. denis says:

    Fratilor puteti voi sa urlati cit va tine gura sa faceti si greva foamei ca nu intereseaza pe nimeni ,nafara de citva cetateni …Rominia a fost si va fi pasiva in ori ce problema …BASARABIA PAMINT ROMINESC SI AR TREBUI SANE UNIM

  2. Emil says:

    DOR DE FRAȚII BASARABENI!