FOTO/VIDEO: Regal cultural la Caransebeș

po 1000x100px (4)

Gugulanii au avut aseară parte de un spectacol de excepție, ce a avut loc la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș. Inedit a fost show-ul pe care l-au făcut invitații de excepție ai municipalității.

După ce au ținut în loc inimile spectatorilor la Festivalul de Jazz de la Gărâna, Nicholas Simion și Sorin Romanescu au încântat aseară și publicul din Caransebeș. Cei doi spun că muzica populară autohtonă din Banat este deosebită și că au fost fascinați de ideea de a o transpune în acorduri de jazz.

YouTube video

„Şi pe ultimul meu CD am un medley cu piese din Banat și cumva a ajuns la urechile domnului primar. Am zis că e o idee bună să îl prezentăm și aici, la Caransebeș. Ascult muzică bănățeană de când am fost la liceul de muzică și a început să îmi placă. Vom face o surpriză publicului pe această linie. Dorim să le prezentăm oamenilor o muzică pe care nu o cunosc și sper să fie deschiși pentru lucruri noi”, a declarat saxofonistul Nicholas Simion pentru www.expressdebanat.ro

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157634995823300″]

Și partenerul său de scenă, renumitul chitarist Sorin Romanescu, a fost încântat de idea de a pune în scenă, în Țara Gugulanilor, spectacolul susținut în premieră în Biserica din Brebu Nou, cu ocazia Festivalului de Jazz de la Gărâna. Gazda manifestării a fost nimeni altul decât Sabin Păuța. ,,Sala arată splendid și îi avem ca oaspeți pe Nicholas Simion, din Germania, și pe Sorin Romanescu, din București, care repetă un minunat concert pe care l-au avut la Festivalul de Jazz de la Gărâna, acum patru săptămâni. Au descoperit această sală frumoasă și am zis să extindem acest festival și în localitățile din jur. Au fost foarte încântați să mă invite să îi prezint și cred că a fost o idee foarte bună. Trebuie să își construiască și ei propriul public”, a spus maestrul care a cucerit inimile americanilor și a pus Reșița pe harta mondială a muzicii de calitate.

YouTube video

Muzică clasică în deschidere
Înainte ca show-ul celor doi să facă senzație, Cvartetul Furiant a încântat publicul cu aproape o oră de acorduri din arii celebre ale unor compozitori renumiți ai lumii. Unul dintre membrii grupului este român și s-a născut și a copilărit la Caransebeș. Vlad Popescu s-a declarat emoționat să cânte pentru locuitorii orașului natal.

Aveam 14 ani când am plecat de aici, locul unde mi-am petrecut toată copilăria. Eram toată primăvara în Zervești, la lalele. Primul concert din România e la Caransebeș, apoi mergem la Oravița și Reșița. Venim dintr-un turneu din Italia”, a spus tânărul pentru Express de Banat.

YouTube video

Acțiunea a fost organizată de Societatea pentru Cultură Metarsis, împreună cu Primăria Caransebeș.

„Societatea pentru Cultură Metarsis  a adus la Caransebeș o poveste frumoasă. Grație Primăriei și primarului Marcel Vela reușim să îmbinăm muzica clasică cu jazzul. Ce poveste poate fi mai frumoasă? Naratorul este maestrul Sabin Păuța, acest rege al muzicii, reîntors din America acasă”, a subliniat Camelia Duca, organizator al acțiunii.