Cel mai în vârstă cărăşean a împlinit astăzi 106 ani!

Caransebeşeanca Margit Szemenyei este cea mai longevivă locuitoare a județului Caraș-Severin şi, totodată, unul dintre cei mai în vârstă români.

Primarul Vela şi-a amintit că în urmă cu şase ani a vizitat-o pe tanti Margit cu ocazia centenarului şi a ţinut ca acum, la alt ceas aniversar, să-i facă o nouă surpriză. Edilul-şef a fost întâmpinat chiar în curtea casei de femeia de 106 ani, care nu şi-a putut ascunde emoţiile. La vârsta sa, Margit Szemenyei arată un tonus excelent şi a primit cu mare bucurie un buchet imens de flori din partea primarului, o diplomă şi un plic cu bani din care nepoţii vor avea grijă să-i cumpere ce-i doreşte inima. În ciuda vârstei, tanti Margit nu se plânge de nimic, spune că e sănătoasă tun, doar picioarele şi vederea fiindu-i afectate de trecerea anilor. Mai mult decât atât, femeia s-a pus pe glumit cu primarul Vela, acesta fiind surprins de tonusul sărbătoritei. Secretul longevităţii femeii, a mărturisit aceasta, este apa de fântână, Vela fiind renumit pentru numărul mare de fântâni din oraş.

„Cred că este un moment special nu numai pentru Caransebeș, ci și pentru Banatul de Munte. Tanti Margit, deși are 106 ani, are un suflet de copil, este un om extraordinar și sunt convins că ne vom reîntâlni sănătoși cu ea și la 107 ani și în continuare, doborând toate recordurile din România”, a declarat primarul Caransebeșului după întâlnirea cu cel mai longeviv cărăşean al momentului.