FOTO/VIDEO: O scară de bloc din Reşiţa, în Cartea Recordurilor!

explo 1000x200

Zece familii care locuiesc pe Calea Timişoarei Nr.6 sunt supărate foc pe firma angajată să le izoleze termic apartamentele.

Oamenii spun că au încheiat contracte individuale în vara anului trecut cu SC Cosmin Construct Balkan pentru anveloparea termică a locuinţelor. Lucrările au demarat imediat, în data de 2 septembrie 2012, numai că ritmul în care lucrează angajaţii firmei respective este demn de Cartea Recordurilor. „De anul trecut aşteptăm să termine lucrarea. O scară de bloc cu patru etaje nu e gata nici după un an de la începerea lucrării. Ei prin noiembrie sau decembrie anul trecut au încetat activitatea. Trimiteau pentru două sau trei ore câte un muncitor. Eu şi alţi vecini am plătit integral, alţii au plătit parţial. Patronul nu răspunde la telefon, găseşte tot felul de motive, ba că au fost muncitorii beţi, ba că vin mâine şi tot aşa”, reclamă Daniel Salaika. „Trebuia să fie gata anul trecut. A început lucrarea în 2 septembrie 2012 şi nu e gata nici acum. Nu munceau mai mult de două sau trei ore pe zi. Firma a încasat mai mult de 90 la sută din bani”, spune şi Viorel Istodor, un alt locatar al blocului respectiv.

Cosmin Spătaru, patronul firmei care a contractat lucrarea, îi linişteşte însă pe oameni, deşi nu le poate garanta când va finaliza reabilitarea termică. „Nu i-am păcălit. Am întârziat şi eu puţin cu treburile pentru că am avut nişte probleme de sănătate şi o parte dintre ei nu şi-au plătit banii ca să pot continua lucrarea. Am nişte contracte semnate cu ei, unii au plătit parte din bani, alţii nu ştiu ce aşteaptă. Eu am o grămadă de lucrări de unde trebuie să primesc bani, dar asta e ţara în care trăim şi lucrăm. Cum plateau, continuam să lucrez. Lucrarea e făcută în proporţie de 90 la sută, mai e nevoie de două zile de lucru, nu se poate spune că le-am luat banii şi am plecat. La cei care au plătit integral, e terminată lucrarea. Eu pot să demonstrez cu acte cum stau lucrurile. Eu îi înţeleg, dar şi eu am lucrări terminate fără să-mi fi primit banii. E şi interesul meu să finalizez lucrarea, pot sta liniştiţi”, a declarat pentru expressdebanat.ro Cosmin Spătaru.

Locatarii au contactat un avocat şi, dacă anveloparea blocului nu va fi finalizată înainte de sărbătorile de iarnă, vor acţiona firma reşiţeană în judecată.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157637929677476″]

banner 970 x 250