FOTO: Maratonul Enduro pe bicicletă!

Reșițenii de la Bike Attack se mobilizează și anul acesta pentru o competiție între bicicliști. Dacă în anii precedenți s-a derulat Banat Mountain Bike Maraton, anul acesta asociația vine cu o noutate nu doar pentru oraș, ci și pentru țară: prima competiție Enduro Mountain Biking.

Sub numele METAL, noul concurs ce iese în natură începând cu acest an, astăzi și mâine, lansează invitația bicicliștilor profesioniști pentru un nou nivel de adrenalină „ciclistă”. Concursul propune un traseu cu patru probe cronometrate, pe poteci care coboară, dar și în zone cu urcuș. Raliul se desfășoară într-un peisaj sălbatic, cu obstacole naturale, zone pietroase și poteci cursive, toate parcurse în mare viteză. Traseul de concurs este organizat în Poiana Golului și în Dealul Crucii din Reșița, unde sunt mari diferențe de nivel.

Ziua de sâmbătă va cuprinde recunoașterea traseului, iar participanții își vor primi numărul de concurs. Duminică, 3 octombrie, toți concurenții vor lua startul din centrul orașului, din fața fostului Institut de Proiectări, la ora 10:00”, precizează pentru Express de Banat Cătălin Gavrilă, președintele asociației.

metal2 metal1

metal3 metal6
Băieții de la Bike Attack povestesc cum s-a ajuns la acest nume pentru un astfel de concurs. „Este un eveniment al cărui nume este inspirat de tradiţia industrială de la Reşiţa, dar şi un acronim ce porneşte de la conceptele ce îi stau la bază: mountainbike, enduro, trail, all mountain. Anul acesta va fi un experiment şi pentru noi, de aceea am hotărât să admitem în concurs numai 70 de participant, în ciuda cererii mari din partea doritorilor din întreaga ţară. Cei 70 de participanţi sunt atât de la noi din judeţ, cât şi din Timiş, Arad, Bucureşti, Maramureş, Bihor, Sibiu, Cluj, Hunedoara sau Argeş”, se precizează într-un comunicat de presă.

Cursa propusă în competiție este una accesibilă tuturor bicicliștilor montani, fără excepție. Potecile sunt aproximativ 80 la sută coborâre dar au multe secțiuni de nivel tehnic mai ridicat, distanța totală fiind de 35 de kilometri. Pentru organizarea primului Enduro Mountain Biking din România și-au unit forțele în jur de 50 de voluntari ce au muncit cot la cot peste 300 de ore, cei care vor fi prezenți și în ziua concursului pe trasee, la punctele de start și de finish sau în zona de înscriere.