FOTO/VIDEO: Cosmonautul care deține secretul viselor împlinite le-a destăinuit taina studenților reșițeni

Legenda vie a visului împlinit, Dumitru Prunariu, a fost astăzi prezent la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, unde a stat de vorbă atât cu studenții, cât și cu elevii interesați să participe la eveniment. Acesta le-a explicat tinerilor că nu este greu să își îndeplinească visul, dacă cred cu suficientă tărie în el.

Aula Magna a Universității „Eftimie Murgu” a fost plină până la refuz de cei care au dorit să îi strângă mâna primului și singurului cosmonaut român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. Dumitru Prunariu a petrecut în spațiu puțin peste șapte zile, timp în care a văzut răsăritul și apusul soarelui de 125 de ori. Acesta le-a explicat tinerilor reșițeni că pasiunea sa pentru spațiul cosmic a apărut de la o vârstă foarte fragedă, însă nu a ezitat vreo clipă să se abată de la el. Din păcate, în momentul de față România nu își mai permite luxul de a trimite cosmonauți în spațiu, însă salvarea este marea familie europeană din care facem parte.

YouTube video

Este o mare onoare să mă aflu astăzi alături de voi, mai ales că ultima mea vizită la Reșița a fost tot într-o zi de 13, însă a lunii mai 2009. Am fost ales în funcția de președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic, funcție care mă trimite foarte des peste granițele țării, iar acesta este motivul vizitelor mele atât de rare”, le-a explicat cosmonautul reșițenilor.

Și pentru că visele au fost în prim-planul discuției de astăzi, rectorul UEMR, Doina Frunzăverde, nu a ezitat să readucă în atenția publică un citat care descrie foarte bine activitatea lui Prunariu. De altfel, cuvintele îi aparțin cosmonautului. Visele împlinite sunt ca un cerc pe trunchiul vieții. În viață este foarte frumos să visezi și să îţi realizezi aceste vise”, a spus rectorul universității reșițene.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157632983912927″]

Acțiunea a fost organizată la inițiativa directorului de la Liceul „Traian Vuia” din Reșița, instituție al cărei patron spiritual este Dumitru Prunariu. În încheierea manifestării, studenții i-au făcut cadou cosmonautului o machetă, care reproduce în detaliu naveta cu care Yuri Gagarin a ajuns pentru prima dată în spațiu, pe data de 12 aprilie 1961.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/