Cât va rezista asfaltul turnat pe ploaie

Gafele Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi vin una după alta pentru cărășeni. După ce au redirecționat TIR-urile de pe șoseaua de centură a Caransebeșului prin oraș, aseară au asfaltat în bătaie de joc Pasajul din Triaj din Reșița.

UPDATE ora 14:10 

Potrivit oficialilor de la DRDP, până în momentul de faţă,  firma care execută lucrările de pe Pasajul din Triaj, nu a primit niciun leu pentru întreţinerea drumului. În cazul în care, în termen de şase luni, şoseaua se deteriorează, firma nu va vedea niciun leu din bugetul drumurilor regionale . Astfel că, reprezentanţii DRDP scot din calcul potenţiala bătaie de joc pe banul public. În cazul în care constructorul a asfaltat pe ploaie, acesta îşi asumă riscul deteriorării lucrării.

UPDATE ora 10:00

Administrația locală le-a solicitat în repetate rânduri celor care conduc Direcția Regională de Drumuri și Poduri să reabiliteze Pasajul din Triaj. Obiectivul are nevoie de reparații capitale, în schimb, zilele trecute au început doar o serie de plombări făcute în batjocură.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157633755088259&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Într-un document transmis de mai marii Companiei executivului reșițean încă de anul trecut, aceștia promiteau că în 2013 vor aloca bani pentru municipiul reședință de județ. Lucrările însă nu sunt de reabilitare completă a obiectivului, doar de plombare, pe alocuri. Mai mult decât atât, semnalizarea aruncată la întâmplare de muncitori mai mult îi încurcă pe șoferi.

„I-am atras atenția domnului director Ardeleanu să nu se lucreze pe ploaie! I-am recomandat să urmărească prognoza. Le-am atras atenția acum 4 zile când s-a asfaltat prost, iar acum au revenit cu asfalt bun, dar turnat pe ploaie. Mi s-a confirmat că, dacă nu rezistă, atunci cei de la Direcție vor refuza plata lucrărilor. Pasajul este al lor! Am solicitat și conducerii Regionalei de la Timișoara alocarea de bani pentru modernizarea suprafeței superioare a Pasajului. Astăzi, facem cunoscut lucrul acesta. Cerem să reabiliteze pasajul! Dacă drumurile din oraș nu vor să le preia, cel puțin asta să facă!”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, pentru www.expressdebanat.ro .