Anul școlar s-a încheiat într-o manieră cu totul diferită pentru elevii claselor a III-a A și a IV-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa. Asta pentru că i-a surprins la înălțime, pe Vârful Omu, foarte aproape de nori și cu multă zăpadă.
Școlarii s-au întors de curând dintr-o excursie de trei zile care a urmărit punctarea unora dintre cele mai importante obiective turistice ale ţării. Vizitarea Cetăţii Făgăraşului, a castelelor Peleş şi Pelişor au reprezentat adevărate lecţii de istorie a românilor. Copiii au fost fascinaţi de frumuseţea Cetăţii Făgăraşului, dar şi de faptul că aceasta fusese oferită cadou de către Mihai Viteazul soţiei sale, Doamna Stanca. Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii istorice din România, având caracter de unicat. Copiii au intrat în lumea de poveste a regilor României, fiind impresionaţi de sălile fastuoase, de luxul castelului, dar şi de amănuntele privind comportamentul regelui Carol şi activitatea artistică a reginei Elisabeta.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652480045474″]
Excursioniştii reşiţeni au avut parte şi de o vizită surpriză: Dino Parc Râşnov. Inaugurat cu câteva zile în urmă, este cel mai mare parc cu dinozauri atestaţi ştiinţific din sud-estul Europei. Copiii au fost surprinşi de poveştile despre dinozauri, dar în special despre aspectul lor, parcul cuprinzând un număr de 45 de dinozauri în mărime naturală.
Excursia a continuat cu o plimbare prin cunoscuta staţiune Poiana Braşov şi cu un periplu prin Piaţa Sfatului şi la Biserica Neagră din Braşov.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652480318654″]
Dintr-o excursie pe Valea Prahovei nu putea lipsi urcarea pe Munţii Bucegi. Prin urmare, micii excursionişti au luat telecabina şi au urcat la vestitele Babe, la Sfinx, dar au făcut şi o drumeţie montană, descoperind zăpada de iunie la altitudinea de 2.400 m. Un moment special l-a constituit premierea elevilor din cele două clase, cadrele didactice Cristina Ardeleanu şi Violeta Groza, organizatoarele excursiei, oferindu-le într-un cadru special diplomele de absolvire a claselor a III-a şi a IV-a.
„A fost o excursie deosebită, prin care elevii au avut ocazia de a vedea locuri despre care au citit, au învăţat sau doar au auzit, de a se convinge că şi în ţara lor există istorie, valoare umană şi frumuseţi naturale extraordinare”, a declarat prof. Cristina Ardeleanu pentru Express de Banat.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652479794134″]
Copiii au revenit la Reşiţa cu gândul de a se întoarce în Bucegi pentru a fi mai aproape de norii de pe Vf. Omu şi de pe Caraiman sau de a asculta sunetul puternic al căderii de apă în Cascada Urlătoarea.
FOTO: Cristina Ardeleanu