Fotografii de la înălțime în centrul Timișoarei. Grădina verticală din Piața Victoriei, aproape finalizată

pepiniera2
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Grădina verticală din centrul Timișoarei, care va fi inaugurată în deschiderea TM2023, este aproape finalizată. Uriașa pepinieră cu 1.306 plante va fi utilizată ca punct de belvedere, astfel că turiștii vor putea realiza fotografii de la înălțime în Piața Victoriei.

Turnul imens cu 1.306 plante din centrul Timișoarei este aproape finalizat. Grădina verticală din Piața Victoriei va fi inaugurată în deschiderea Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, în data de 17 februarie, și va fi utilizată ca punct de belvedere.

Piața Victoriei, punctul zero al orașului, va fi utilizată în premieră ca un loc de repaus, prin proiectul Pepiniera – 1306 plante pentru Timișoara. Grădina verticală este un concept gândit de MAIO Architecs, iar platformele instalației vor funcționa ca puncte de belvedere pentru publicul larg în perioada 17 februarie – decembrie 2023”, a informat Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Proiectul este coordonat de Organizația Arhitecților din România, Filiala Timiș.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„Proiectul ne invită să privim piața dintr-o perspectivă nouă (de la înălțime). Pepiniera – 1306 plante pentru Timișoara va fi un turn realizat dintr-o structură metalică, modulară, prin intermediul căreia vom putea testa diverse scenarii de utilizare a spațiului public. Platformele pepinierei vor fi deschise publicului și vor funcționa ca puncte de belvedere; totodată, fiecare nivel al pepinierei va acomoda multiple activități culturale”, au transmis cei de la Ordinul Arhitecților Timiș.

processed with vsco with a5 preset

processed with vsco with a5 preset

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/