FOTO Ziua Națională, marcată printr-un eveniment restrâns, la Timișoara. Ceremonial militar-religios în Parcul Central

Ziua Națională a României a fost marcată la Timișoara fără paradă militară și fără spectatori din cauza pandemiei de Covid-19. În Parcul Central din orașul de pe Bega a avut loc un ceremonial militar-religios, iar la eveniment au participat Alin Nica, președintele CJ Timiș, primarul Dominic Fritz și prefectul Liliana Oneț.

Ceremonialul a început în jurul orei 12.00 cu prezentarea onorului, salutarea Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios. Prefectul Liliana Oneț a citit mesajul premierului Ludovic Orban, iar ulterior a avut loc depunerea de coroane. Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susținut de muzică militară.

leader board 728 x 90 px

„Sărbătorim 1 Decembrie într-un cerc restrâns deși lucrurile se îndreaptă înspre bine în județul Timiș și în Timișoara. Am respectat toate regulile impuse de Guvern pentru ceremonia din acest an. Vreau să le mulțumesc timișorenilor că au acceptat acest lucru, că nu am putut organiza un eveniment cu un număr mare de persoane. Vreau să le urez <<La mulți ani>> tuturor românilor, tuturor cetățenilor județului Timiș. Am rugămintea ca în continuare să respectăm aceste norme pentru a putea să revenim cât mai curând la viața noastră normală. Se văd rezultatele măsurilor luate în ultima perioadă”, a declarat prefectul Liliana Oneț.

Evenimentul a fost organizat de Prefectura Timiș și Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”. În Parcul Central au ajuns și câteva persoane, împreună cu copii.