FOTO. Ziua celui mai important simbol al României, sărbătorită în Parcul Tricolorului din Reșița

ziua drapelului (13)
promovare online Timisoara Casa Auto

A fost din nou un moment solemn în Parcul Tricolorului din Reșița. De Ziua Drapelului Național, s-au rostit cuvinte mari, pline de încărcătură.

Ziua Drapelului Național este sărbătorită în fiecare an, la data de 26 iunie. Așa că reprezentanții celor mai importante instituții din Caraș-Severin s-au reunit astăzi în Parcul Tricolorului pentru a celebra așa cum se cuvine ziua simbolului României.

ziua drapelului (4)

În prezența angajaților Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării Național, au vorbit despre drapelul național: Ovidiu Roșu – șeful Serviciului Judeţean Caraş-Severin al Arhivelor Naţionale, cel care a prezentat istoria simbolului, subprefectul Cristian Gâfu, cel care a transmis și mesajul premierului Marcel Ciolacu, Romeo Dunca – președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, și Mădălina Chiosa – viceprimarul Reșiței.

„Pentru mine, angajații militari ai Ministerului de Interne, pompieri, jandarmi, polițiști, angajații Ministerului Apărării Naționale, se confundă cu aceste simboluri ale României. Așa încât, de fiecare dată când sărbătorim unul dintre aceste simboluri naționale, noi, civilii României, vă sărbătorim și pe voi.” – Cristian Gâfu

cristian gafu (4)

„Drapelul nostru reprezintă un liant al trecutului, prezentului și viitorului și ne amintește de sacrificiile făcute de întreaga națiune pentru a avea astăzi un stat democratic și pluralist, în care drepturile fundamentale ale omului sunt protejate, iar principiile statului de drept sunt respectate. Un stat independent și suveran este recunoscut pentru elementele sale definitorii. Un astfel de element îl constituie drapelul, alături de stemă și imn. (…) La mulți ani drapelului național, la mulți ani românilor aflați pretutindeni, în toată lumea.” – Romeo Dunca

romeo dunca (1)

„Toate națiunile au simboluri solemne, care le dau identitatea. Dintre toate acestea, drapelul național este cel mai puternic simbol al unei țări, deoarece reprezintă elementul principal de identificare și reunește toți cetățenii sub același însemn. Drapelul nu este o simplă decorație și nu se onorează ca obiect, ci pentru ceea ce reprezintă: istorie, sacrificiu, idealuri.” – Mădălina Chiosa

madalina chiosa (1)

promovare banner maxagro

Pe o vreme caldă, oamenii care au ales să participe la eveniment au căutat umbra, de unde au încercat să surprindă cu telefonul momentul înălțării tricolorului. Spre deosebire de Ziua Eroilor, când și ploaia a fost un impediment, astăzi publicul a fost mai numeros. De la copii din clase primare, până la mame cu cărucioare și adulți cu tricolorul în suflet sau la… bicicletă.

public ziua drapelului (1)

public ziua drapelului (7)

ziua drapelului (5)

public ziua drapelului (10)

După înălțarea steagului, care a fost sfințit și pe care l-au salutat pe rând reprezentanții instituțiilor, evenimentul s-a încheiat cu defilarea militarilor.

defilare ziua drapelului (4)

defilare ziua drapelului (6)

defilare ziua drapelului (1)

publicitate tmc 640