Parada portului popular a dat startul distracţiei în municipiul Reşiţa. Scena special amenajată în zona Câlnic a găzduit artişti de muzică populară şi ansambluri folclorice talentate din mai multe zone ale ţării, dar şi din străinătate.
Un adevărat succes a reprezentat prima zi a celui mai aşteptat eveniment desfăşurat în municipiul Reşiţa. Totul a început cu etalarea costumelor populare, în sunetul muzicii de fanfară, pe străzile Reşiţei şi sub privirile cetăţenilor. Întrucât vremea a fost mai mult decât favorabilă, mii de oameni s-au adunat apoi în zona Câlnic să îi sărbătorească pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. După ce au încântat publicul soliştii de muzică populară Andreea Stoicănescu, Maria Milu, Adriana Curtu, Dumitru Stoicănescu, Carmen Popovici Dumbravă, atmosfera a fost întreţinută, pe rând, de Daniela Dudaş, Emilia Dorobanţiu, Alexandru Brădăţan, Rosalim Daniel şi Alina Bicu. Printre ei, cu stil, eleganţă şi rafinament au dansat ansamblurile: „Bârzava”, „Enzian”, ,,Karasevska Zora”, „Vlastimir Pavlovici Tarevac”, „Lugojana”, „Timişul”. Cei care au încheiat distracţia au fost membrii Ansamblului Folcloric Profesionist ,,Cindrelul – Junii Sibiului”. Bineînţeles că, până la final, au fost prezente şi oficialităţile locale şi judeţene.
„Ne aflăm împreună într-o locaţie nouă în care se desfăşoară Zilele Reşiţei, locaţie promisă încă de anul trecut. Atât scena, cât şi alte imobile au fost susţinute pe baza unui proiect financiar european şi printr-un parteneriat transfrontalier. Sper să nu ne oprim aici şi să putem vorbi în continuare de bunăstarea lor, în primul rând a reşiţenilor. Îi felicit pe toţi cei care serbează ziua de naştere şi le mulţumesc pentru ajutor şi prezenţă tuturor oficialităţilor, oaspeţilor din Franţa, Serbia, Turcia, precum şi celorlalţi din zona metropolitană”, a declarat primarul Mihai Stepanescu, în prima zi a evenimentului.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157634387100227″]
Publicul, care s-a arătat încântat de noua locaţie, nu a avut parte doar de spectacol, ci şi de o serie de degustări bănăţene specifice unei asemenea manifestări. Terasele au fost pline şi nu au lipsit micii, berea, grătarele, frigăruile, vata pe băţ, porumbul fiert, colacul secuiesc sau clătitele. Şi, ca să nu fie daţi la o parte, administraţia locală s-a gândit şi la copii, cei mici având posibilitatea de a se răsfăţa în spaţiile de joacă special amenajate pentru ei.