FOTO. Voleibaliștii de la Universitatea, surpriză frumoasă la revenirea în A1!

CSU UVT Timișoara a revenit, după un sezon în al doilea eșalon, în Divizia A1 de volei masculin. Debutul în noul sezon a fost de foc, meci acasă cu Volei Municipal Zalău. Deși bănățenii au pierdut cu 3-1, au pus puțin mult mai titratul adversar la muncă, într-o partidă de 90 de minute de joc efectiv.

În primele două seturi, Universitatea a reușit să se țină aproape de Zalău, care a fost tot timpul la conducere. După 20-25 și 21-25, a venit setul trei, jucat în altă paradigmă. Gazdele au putut profita de o relaxare a ardelenilor și au reușit să ia setul cu 25-23. Setul patru a marcat o revenire la „normal”, iar zalăuanii au terminat lejer, cu 25-14. Chiar și așa, oponența timișorenilor rămâne de apreciat.

Sorin Schiesz a precizat că echipa Timișoarei a putut face doar două antrenamente în Sala „Constantin Jude”, unde s-a jucat din considerente de televizare. „Având în vedere diferența de valoare dintre cele două loturi, dar și de putere financiară, putem să spunem că am făcut un joc bun. Adversarul e o echipă redutabilă, care se bate la campionat an de an, cu o grămadă de jucători străini. S-a văzut un pic lipsa noastră de experiență, dar am reușit să ne menținem cumpătul și să încheiem un set pe care era foarte păcat să-l pierdem. Și în seturile precedente am mai revenit. Pe final de set se vede valoarea și lipsa de experiență. Am avut două antrenamente aici în sală. Am jucat aici pentru că s-a televizat. Noi ne-am pregătit strict la noi în sală. Pentru România nu este un lucru bun (n.r. că nu va retrograda nicio echipă). Sunt foarte multe echipe cu foarte multe probleme. Noi ne propunem să jucăm cât mai bine de la meci la meci. Ne lipsește un ridicător, sperăm ca până în iarnă să rezolvăm problema aceasta.”, a punctat Schiesz.

Antrenorul Zalăului, Bogdan Tănase, a spus că setul pierdut a fost din cauza relaxării. „Nu pot să spun că mai greu, dar puțin mai muncit, având în vedere setul trei. Am încercat să dau posibilitatea tuturor să joace. Dar probabil, pe un fond de relaxare, cei de la Timișoara au început mai bine setul trei. Am reușit să-i prindem cât de cât din urmă, dar au avut câștig de cauză. Nu-mi pare rău de schimbările pe care le-am făcut, au avut toți șansa să joace. Mergem înainte, e prima etapă, sunt anumiți factori. Ne batem la titlu, ne batem la medalii. Sunt câteva echipe care se bat sus și eu vreau să cred că Zalăul este una dintre ele. Vreau să facem o figură frumoasă. Din cauza faptului că am rămas doar zece echipe, pentru anumite echipe, lupta va fi doar pentru intrarea în play-off. După aceea, play-outul mai are rol doar de jocuri. Lupta va fi strânsă sus, eu văd patru echipe care se bat pentru titlu. Va fi interesant sus, în play-out va fi greu, pentru că nu mai există motivație.”, a spus Tănase.

Timișoara va juca în runda a doua în deplasare la Explorări Baia Mare.