[FOTO/VIDEO] Bucurie ponderată la PNL Timiș după închiderea urnelor. Nicolae Robu: „PSD a pierdut categoric!”

untitled design set 970x90 px

Rezultatele exit-poll-urilor la ora închiderii urnelor au fost privite cu zâmbete, dar nu foarte largi, la sediul PNL Timiș. Firesc, până la urmă, deoarece procentul mare de voturi arată că, pe lângă „dușmanul” tradițional, lupta pentru viitoarele scrutine se va da și cu USR-PLUS. Totuși, liderul filialei, Nicolae Robu, nu a putut decât să constate cu satisfacție evidența, și anume că PSD a scăzut mult în opțiunile alegătorilor în condițiile creșterii masive a prezenței la urne.

Robu a punctat din nou că PNL este cel mai în măsură să reprezinte România în plan european. „E o bucurie, desigur, dar o bucurie  rațională, ponderată pentru că noi nu uităm că suntem în fața unor rezultate exit-poll, și nu în fața rezultatelor numărării voturilor. Prin urmare, așteptăm cu calm, dar și cu optimism, să se confirme ceea ce acum a rezultat la exit-poll. Evident că ne-am bucura enorm să câștigăm aceste alegeri, să fim partidul numărul unu, am muncit enorm pentru asta. Eu cred că am dat dovadă de seriozitate în tot ce am făcut. Am făcut proba că nimeni nu poate reprezenta mai bine interesele românilor în Parlamentul European decât reprezentanții PNL. Pentru că PNL este partidul cu cea mai mare credibilitate pe plan național”, a precizat Robu, în declarația politică dată la sediul partidului la închiderea urnelor.

Liberalul a vorbit deja într-o „avancronică” a alegerilor care vor urma, dar și cu felicitarea președintelui pentru că prin referendum, a atras oamenii care nu au votat cu PSD. „Eu vreau să mulțumesc poporului român pentru că a participat într-o asemenea proporție la aceste alegeri și au fost bătute toate recordurile de până acum, în această privință a prezenței la vot. Este foarte bine că a crescut spiritul civic și sper să se mențină tot ridicat și pe viitor. Mulțumesc tuturor colegilor liberali, care fiecare și-a făcut datoria. Am muncit foarte mult, cum spuneam, să ne promovăm mesajul, lista de candidați la Parlamentul European. Și, de asemenea, am promovat și importanța referendumului inițiat de Klaus Iohannis (să nu uităm că PNL l-a promovat pe domnul președinte Iohannis, prin voința poporului român, într-o majoritate a sa în această poziție, pe care domnia sa o onorează din plin și reprezintă prin ea, țara noastră, poporul nostru). Îl felicit pe domnul președinte pentru curajul de a lansa acest referendum, pentru inspirația pe care a avut-o să lanseze referendumul în paralel cu alegerile europarlamentare. La fel, trebuie să ne gândim la popor. Nimic nu s-a fi întâmplat pozitiv, dacă poporul român nu ar fi înțeles și importanța alegerilor europarlamentare, ar și importanța referendumului organizat de președinte”, a precizat Robu.

Robu nu vrea să se gândească la victoria USR-PLUS, dar e convins că pentru PSD e o înfrângere

Întrebat ce va face dacă Timișul va avea cele mai multe voturi pentru alianța USR – PLUS, Robu a preferat să fie rezervat. „Nu-mi plac nici măcar ipoteze pozitive, dărămite de tipul acesta…”, a precizat, cu un râs nervos, Robu. Edilul a dat o declarație nuanțată față de relația cu noua forță politică, despre care sugerează că ar trebui să devină aliatul PNL. „Eu n-am ce să-mi reconsider, pentru că eu am respectat electoratul USR și întotdeauna am spus numai cuvinte frumoase despre acest electorat. În bună măsură îl și cunosc prin interacțiuni directe. Am reacționat de fiecare dată împotriva acțiunilor incorecte ale unor lideri și atât. Ei trebuie să înțeleagă că adversarul USR – PLUS nu este PNL, ci este PSD. Și noi, liberalii, trebuie să înțelegem că adversarul nu este USR – PLUS, ci este PSD. Poate poporul român va vrea să avem alianțe. Păi dacă noi ne aruncăm cuvinte grele unii altora, va fi mai greu să funcționeze aceste alianțe. De aceea, eu mereu am făcut îndemn la ponderare și la respect reciproc. Dar nu sunt omul care să se lase călcat de nimeni și pentru nimic”, a precizat președintele PNL Timiș.

Cât despre PSD și referendumul pe tema modificării legilor Justiției validat, Robu a spus că PSD a pierdut enorm de mult teren. „PSD-ul a pierdut categoric! O primă înfrângere este rezultată în urma validării referendumului!  Cu toată atitudinea PSD împotriva referendumului și cu toată linia de conduită în disonanță cu ceea ce a vrut referendumul, PSD-ul nu a reușit să se impună. Iată, putem spune că a pierdut. A fost o bătălie, dacă vrem sau nu vrem, ea a existat, între președintele Iohannis, susținut de USR PLUS – la referendum! – și celelalte forțe politice, și PMP-ul poate fi adăugat tot aici, de partea noastră, și celelalte forțe politice care, explicit sau tacit, au fost împotriva acestui referendum, a ideilor pe care referendumul le-a promovat. PSD-ul, să nu uităm, acum vreo doi ani și ceva, avea o majoritatea de 60% în Parlamentul României, cu acoliții săi, iată și acum a scăzut jos raportat la nivelul la care a fost”, a mai spus Robu.

La procentele exprimate, timișoreanca Maria Grapini, locul 6 pe lista PSD, ar urma să prindă încă un mandat de europarlamentar. De asemenea, sunt șanse mari ca locul 7 de pe lista PNL, Gheorghe Falcă, să ajungă la Bruxelles. În aceste situații, „pe surse” următorul primar al Aradului va fi liberalul Sergiu Bîlcea.

Video cu reacția liberalilor imediat după închidere urnelor. La sediul PNL Timiș se urmărea televiziunea „de casă” a partidului, Realitatea TV:

YouTube video

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/