FOTO. Veteranii din Radimna, câştigătorii celei de-a VI-a ediţii a Fasuliadei

po 1000x100px (3)

Zicala „Cine n-are bătrâni să-și cumpere” le-a adus gazdelor evenimentului gastronomic „Fasuliada” câștigarea locului întâi, semn că bătrânii din Radimna dețin secretul reușitei – un exemplu de care tânăra generație ar trebui să țină cont.

Sâmbătă 12 octombrie, comunitatea sârbă din Radimna a reunit 17 echipe, atât din Serbia, cât și din Clisura Dunării, cei mai iscusiți bucătari fiind gata să-și testeze abilitățile gastronomice în Parcul Central din localitate, acolo unde ceaunele cu fasole așteptau să fie încinse, iar cea mai bună rețetă să reprezinte un adevărat festin al papilelor gustative pentru toți cei prezenți.

În timp ce ingredientele se combinau armonios în ceaune, spectatorilor parcă le ploua în gură, motiv pentru care Organizația Femeilor din Radimna, în calitate de gazdă, a pregătit pentru toți cei prezenți tot felul de bunătăți: de la cozonac cu nucă sau mac, până la plăcinte de casă, gogoși, fructe de sezon nuci, gutui, gemuri, evident, acestea neputând fi degustate fără un pahar de vin sau o țuică bună de casă. De asemenea, nici celelalte echipe nu s-au putut abține până la degustarea produsului final al ceaunelor, micii și purcelușii la brucă atrăgându-i pe toți ca un magnet.

1000x100 casa brutarului

Cum nicio competiție gastronomică nu merge fără o muzică de calitate, organizatorii celei de-a șasea ediții a „Fasuliadei” au dat startul programului artistic, tinerii diferitelor ansambluri populare fiind responsabili de întreținerea atmosferei publicului privitor.

Spre seară, truda fiecărei echipe participante la eveniment a ajuns la final, câte un reprezentant al fiecărei grupe fiind poftit să-și prezinte farfuria, dar și să ia parte la jurizarea celui mai bun preparat din fasole. Astfel, după o perioadă de degustare, juriul a conchis că trofeul celei de-a VI-a ediții a „Fasuliadei” trebuie să rămână la Radimna, Veteranii Radimna obținând locul întâi, fiind urmați în clasament de echipa din Svinița și Belobreșca.