FOTO Vaccinare în aer liber pe terasa unui local aflat pe malul Begăi din Timișoara, de 1 Iunie

O idee inedită a fost pusă în practică, astăzi, pe terasa unui local aflat pe malul Begăi din Timișoara. Aici este organizat un maraton al vaccinării în aer liber, de 1 iunie, fiind așteptați să se vaccineze tineri, și nu numai.

Evenimentul intitulat „Noi toți pentru copiii noștri” se desfășoară astăzi, 1 Iunie, de Ziua Copilului, între orele 10.00 – 22.00, pe terasa localului Vineri 15, aflat pe B-dul Vasile Pârvan, pe malul râului Bega. Astfel, o parte din echipa care s-a implicat în Maratonul Vaccinării de la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara s-a deplasat pe această terasă, unde vaccinează în aer liber persoanele doritoare.

Potrivit organizatorilor, sunt administrate doze de vaccin Pfizer, în cazul persoanelor care au vârsta peste 16 ani, și Johnson&Johnson, pentru cei peste 18 ani. De asemenea, medici de specialitate oferă informații importante despre vaccinare celor interesați.

leader board 728 x 90 px

Totodată, pe parcursul zilei sunt organizate ateliere privind sănătatea emoțională a tinerilor, impactul pandemiei și al vaccinării, precum și alimentația sănătoasă. Cei care trec pragul terasei au parte și de momente artistice, recitaluri muzicale, o reprezentație de teatru, o expoziție de grafică și o tombolă pentru adolescenții care s-au vaccinat și pentru părinții lor.

Este o zi specială din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că este Ziua Copilului. În al doilea rând, astăzi este o zi în care intră în vigoare o altă reglementare privind măsurile de protecție privind pandemia și avem un set de relaxări suplimentare de care ne bucurăm cu toții. Dar cel mai important este faptul că tinerii sunt alături de noi, că tinerii din județul Timiș, și nu numai, vor să se vaccineze, că cei din mediul universitar dau dovadă de responsabilitate constantă. Ne bucurăm foarte mult și de faptul că am reușit să ajungem cu incidența într-o zonă care ne permite ca majoritatea copiilor din județul Timiș să meargă la școală fizic, cu prezență 100% și să-și desfășoare activitatea școlară normal, așa cum sunt ei obișnuiți”, a declarat Flavius Cioca, șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș, prezent la eveniment.