FOTO. Urături de la sindicaliștii Europol: „Cîțu a b… mâțu’” și „Jos Guvernul!”

După ani buni, Piața 1 Decembrie 1918 din Reșița a fost, în ultima zi din 2020, scena unor proteste de stradă. De data aceasta nu a fost vorba nici de protestatarii din cele două mari uzine reșițene, TMK și UCMR, și nici de cei ce militau cândva pentru Roșia Montană ori împotriva guvernării PSD, ci de polițiștii de frontieră Caraș-Severin, membri ai Sindicatului Europol. Ei sunt nemulțumiți pentru faptul că Guvernul Cîțu le-a înghețat salariile pe 2021.

Reprezentanta Sindicatului Europol, Filiala Caraș-Severin, Rodica Tîrnovan, ne-a mărturisit: „Protestăm împotriva Guvernului Cîțu care a luat cea mai proastă măsură pe care putea să o ia, respectiv înghețarea salariilor. Vrem să-i amintim domnului premier că polițiștii beneficiază de Legea 153/2017 referitoare la creșterea etapizată, în care de fapt nu este vorba de o mărire, ci de un drept câștigat în instanță. În plus, dintre toate categoriile de bugetari, polițiștii sunt cel mai prost plătiți. Guvernul Cîțu, cu un deficit de 10% din PIB, după cum a declarat domnia sa, s-a gândit că se poate face o economie la buget prin înghețarea salariilor noastre. Deși facem parte din linia întâia, nu am beneficiat de măsurile compensatorii de COVID, dar ne depășim fișa postului de a ne deplasa la persoanele aflate în izolare”.

Dotați cu fluiere, vuvuzele și steaguri, sindicaliștii au strigat: „Hoții! Hoții!”, „Cîțu a b… mâțu’”, „Jos Guvernul!”, „Noaptea ca hoții”, animând atmosfera mohorâtă din această zi ploioasă, iar pe pancarte aveau scris: „Guvernanți, voi sunteți (CO)VIDul polițiștilor”, „Jos labele de pe salariile polițiștilor”, „Din 10 în 10 ani ne tot furați din bani”, „Jos labele de pe polițiști” și „Cîțu, noi arestăm hoțul, nu-l lăsăm să guverneze”.

Rodica Tîrnovan a mai spus că pichetarea Prefecturii a fost un prim pas, în ianuarie vor urma alte proteste, iar mesajul transmis guvernanților a fost clar: între avertismentul și amenda acordate contravenientului, polițiștii vor da doar avertisment.

1000x100 (5)