FOTO. Universitatea Politehnica pune temelia unei noi clădiri de învățământ în centrul istoric al orașului

Universitatea Politehnica a deschis șantierul pentru un nou sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, în continuarea clădirii deja existente pe bulevardul Vasile Pârvan din Timișoara. 

„Clădirea va fi modernă, este vorba despre două corpuri de clădire, una cu parter și una cu trei etaje, dotată cu 16 laboratoare, două săli de curs. Ne bucură că începem acum în prag de nou secol această construcție. Noi vrem să dezvoltăm Facultatea de Chimie și programele de mediu și în Timișoara există companii pe această piață a muncii, pentru care noi vom pregăti oameni, pentru că este o lipsă de ingineri.”, spune Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

leader board 728 x 90 px

La punerea pietrei de temelie au participat ultimii trei rectori ai Universității Politehnica din Timișoara. În noua clădire care se va construi vor învăța peste 600 de studenți.

„Este o poveste interesantă această construcție. Povestea a început în 2008, când domnul rector a forțat proiectul și lucrurile s-au blocat. Am mai încercat o tentativă în 2013 și iar s-a blocat. Am revenit în 2017 cu un proiect readaptat la noile condiții și am reușit datorită echipei de specialiști de aici. În 2018 l-am depus, în 2019 a venit aprobarea contractului de finanțare, iar în acest an aprobarea proiectului tehnic. Foarte greu l-am obținut. O parte din Facultatea de Chimie de pe Bocșei se va muta în acest spațiu excepțional din centrul orașului.”, a spus Aurel Șerban, fostul rector UPT.

Investiția este finanțată cu 27 milioane de lei printr-un program POR de dezvoltare a infrastructurii educaționale.

„Mereu am fost cu sufletul la Politehnică pentru că aici m-am format și evoluat. Am avut din 2008 această posibilitate de a completa bulevardul Pârvan cu această instituție, care dă și o anumită simetrie. Vremurile au fost cum au fost și construcția începe acum, după 12 ani. Felicit rectorii care m-au urmat pentru perseverență. Va fi o clădire foarte multifuncțională și va contribui la infrastructura universitară a Politehnicii.”, a precizat Nicolae Robu, fost rector UPT.