FOTO. Unități de alimentație, închise în Timișoara și Sânandrei

mizerie unitati alimentatie publica timisoara (3)

Mai multe unități de alimentație publică, de la bistro-uri la tonete cu mâncare, au fost închise de comisarii OPC Timiș. S-a lăsat și cu amenzi de aproape 100.000 de lei.

Comisarii au decis oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 unități: S.C. LERA’S MAR BISTRO SRL, S.C. ANDRA & BOGDAN FOOD SRL din Timișoara și S.C. ORECS EXTRA PAN SRL, S.C. GOMEZ FOOD SRL, S.C. AVIS RESTAURANT SRL, S.C.D&M COFFEE LOUNGE SRL din Sânandrei.

A fost dispusă și închiderea pe o perioadă de până la 6 luni pentru o unitate din Timișoara, respectiv S.C. COMIDA Y FRUTA SRL.

Au fost date 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 96.000 de lei, 5 avertismente și au fost retrase de la vânzare mai multe alimente.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la: utilizarea unui spațiu de fabricație insalubru cu echipamente riginite; comercializarea unor preparate fără data preparării; neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor și utilajelor; nerespectarea condițiilor de depozitare; comercializarea unor legume și fructe depreciate; utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse; existența infiltrațiilor și a  mucegaiului în spațiul de producție și de vanzare; folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigură, produselor, temperatura prescrisă de producător; existența la comercializare a unor produse recepționate vrac și revândute preambalate individual, fără elemente de identificare/caracterizare; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător; folosirea unor materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/caracterizare; comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită și a unor produse alimentare cu urme de mucegai; produse fără informare a conținutului allergen; materii prime cu modificări organoleptice; fructe și legume depreciate.

mizerie unitati alimentatie publica timisoara (2)

 

mizerie unitati alimentatie publica timisoara (4)

mizerie unitati alimentatie publica timisoara (5)

mizerie unitati alimentatie publica timisoara (6)

mizerie unitati alimentatie publica timisoara (1)