FOTO. Traseu de drumeție cu obstacole, la marginea Timișoarei, realizat complet ecologic

traseu aventura 2
casinoherculane by sungarden

Cu o lungime de peste 3.000 de pași, lângă Timișoara a fost amenajat „Tărâmul aventurilor”, cel mai mare traseu cu obstacole din țară. Traseul, aflat în incinta centrului de agrement Domeniile Murani, este destinat atât copiilor, cât și adulților. 

Traseul are multiple provocări: căsuțe în copac, punți suspendate sau bușteni legănați. Sunt pasarele realizate deasupra animalelor din fermă, trasee militare, bârne metalice sau din lemn, un labirint al melcilor și un ponton al pompierilor cu o coborâre pe bară de peste trei metri.

„Încurajăm parcurgerea traseului în tandemuri formate din copii și adulți. Astfel de echipe vor aduce celor mici multă bucurie, sporirea abilităților motrice, creșterea încrederii în sine și crearea unei puternice conexiuni cu adulții alături de care parcurg traseul. Adulții se vor bucura de realizările copiilor, vor petrece cu ei timp de calitate, fără telefoane și nici nu-și vor da seama cum au consumat mai mult de 250 de calorii. Ceea ce este și mai interesant la Tărâmul Aventurilor e faptul că acesta a fost realizat în mare măsură din materiale reciclate sau cu valoare economică redusă. Am ales să protejăm natura, să reciclăm, folosind materiale fără valoare sau cu valoare comercială redusă, investind mult mai mult în manoperă, în transformarea lor din potențiale rebuturi în obstacole din traseu.”, au declarat reprezentanții Domeniilor Murani.

traseu aventura

Pentru amenajarea traseului s-a folosit lemn de esență tare, dar care are curburi, defecte sau dimensiuni puțin utile în industria prelucrătoare, cherestea din lemn de brad ca margini cu fețe asimetrice, parți din șine de tren dezafectate, cauciucuri nereșapabile, componente din caroserii de autovehicule sau structuri metalice din scaune de tramvai.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

traseu aventura 3

„Prin demersul nostru am dorit nu doar să tragem un semnal de alarmă asupra importanței protejării mediului, ci să și oferim un exemplu prin care ne putem aduce contribuția la perspectiva unei vieți mai bune pentru copiii noștri.”, au mai spus organizatorii.

La Domeniile Murani se desfășoară și o campanie în cadrul căreia copiii sunt încurajați să recicleze capacele de plastic. Totodată, în cadrul centrului de agrement sunt mai multe elemente de decor atractive precum dușul medieval, comoara de sub tron, căsuța lui Murănică, trăsura și utilajele medievale din fermă. Tot aici se află Conacul Murany, cel mai mare metasequoia din România, un platan secular, salcâmul domnesc, marele Ginkgo Biloba, liziera și tunelul de liliac, locul de joacă Uța și Țoi sau ferma cu povești.

Domeniile Murani sunt situate în centrul localității Murani, la 22 de km de Timișoara. Vizitatorii pot veni aici zilnic între orele 9.00 și 20.00.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/