FOTO. Transformare de peste 6 milioane de lei. Clădirea bibliotecii din Moldova Nouă devine Centru Cultural pentru Tineret

explo 1000x200

Activitatea culturală de la malul Dunării primește o gură de oxigen prin aprobarea spre finanțare a proiectului ce vizează transformarea bibliotecii orășenești în Centru Cultural pentru Tineret. Contractul a fost semnat la mijlocul acestei săptămâni de ministrul Dezvoltării.

În plină pandemie, proiectele ce urmăresc reconstrucția economică a unităților administrativ-teritoriale nu sunt abandonate. Din contră. Ca atare, proiectul depus de Primăria Moldova Nouă, proiect care se referă la înființarea unui Centru Cultural pentru Tineret în cadrul clădirii existente a bibliotecii, a primit undă verde, miercuri, 13 mai, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, semnând contractul de finanțare, în valoare de 6.752.571,40 lei.

Referitor la ce schimbări urmează să aibă loc pentru ca actuala bibliotecă să capete o nouă înfățișare, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a detaliat:

„Acest proiect va consta în: izolarea termică a fațadei, schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare. Se vor face recompartimentări interioare. De asemenea, pereții și pardoselile vor fi reparate în totalitate și finisajele, în general. Vor fi înlocuite instalațiile electrice, sanitare și termice din interiorul clădirii. În plus, în exterior, va apărea o parcare de 857 de mp care va deservi atât Centrului cultural pentru tineret, cât și Casei de Cultură Moldova Nouă. În ceea ce privește interiorul clădirii, vor exista spații/săli pentru expoziții, o sală multifuncțională pentru diferite activități, o sală pentru cercuri de arte plastice, teatru, o sală de dans, precum și una de informatică. Mai urmează procedura de licitație pentru executarea proiectului tehnic, după care vor avea loc lucrările propriu-zise”.

Perioada de implementare a proiectului este de 28 de luni, iar finanțarea se va face prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

banner 970 x 250