FOTO. Tot nu se învață minte! Șoferii care au parcat pe pietonale au rămas fără mașini

masini pietonale (2)

De două săptămâni a intrat în vigoare măsura care permite autorităților timișorene să ridice mașinile parcate pe străzile pietonale din centrul orașului. Însă pe unii șoferi nu îi sperie nici amenzile, nici costul recuperării autoturismelor.

Zilnic, polițiștii locali patrulează pe aleile pietonale. Au dat, în ultimele 2 săptămâni, aproape 150 de amenzi și au ridicat 17 mașini.

„Cele mai multe situații de acest gen au fost constatate pe străzile Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha și Emanuil Ungureanu”, transmite Poliția Locală.

Totodată, în noul regulament a fost introdusă și prevederea conform căreia este interzisă oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor. Cincizeci de șoferi au primit amenzi pentru că au încărcat această regulă.

masini pietonale (3)

Astfel de fapte se sancționează cu amendă între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.50  și 2.000 de lei pentru persoanele juridice. Se adaugă și costul recuperării mașinii.

masini pietonale (1)

 

masini pietonale (4)

 

 

tmc 640