Anchetele în trafic, amânate din „motive obiective”

masini

Anchetele în trafic anunțate de DRDP Timișoara încep mai târziu decât s-a anticipat. Autoritățile au transmis că amânarea are cauze obiective, și atât!

„Din motive obiective și pentru desfășurarea acestor anchete în condiții optime, CNAIR  a luat decizia de a demara aceste anchete începând cu data de 28.09.2022”, anunță DRDP.

Astfel, în  28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie, în intervalele orare 08:00 – 12:00 și 14:00 – 18:00, se vor desfășura anchetele de circulație origine – destinație.

„Acest studio, coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică, constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursa, destinația cursei, scopul călătorie, pentru vehicule de transport marfă felul mărfii, iar pentru vehicule de pasageri numărul de pasageri”, transmite DRDP Timișoara.

Vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și V.V. Delamarina, pe DN 57B – Petnic, județul Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

Nu vor fi înregistrate numărele de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime. CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.