„Toamna la Gugulani” aduce diplome și bani

Zeci de producători din toată țara s-au adunat la Caransebeș, ca să ia parte la cea de-a treia ediție a acțiunii „Toamna la Gugulani”. Pentru patru zile, municipiul se transformă într-un adevărat centru agro-industrial al Banatului de Munte.

Pe acordurile muzicii tradiționale bănățene, producătorii din toată țara au luat cu asalt piața agro-alimentară din Caransebeș. Pentru că au bătut atât de mulți kilometri, efortul lor nu a rămas nerăsplătit. Asta, mai ales că, dis de dimineață, și-au amenajat standurile de legume, flori și fructe, într-un mod original și atractiv pentru cumpărători. Acțiunea s-a deschis oficial, imediat după ora 12.00, în prezența oficialităților locale și județene. După ce a salutat publicul prezent la târgul de la Caransebeș, primarul municipiului, Marcel Vela, și vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, i-au premiat pe producătorii cu standurile cele mai frumoase. Pemiul a constat în bani și diplome, oferite de administrația locală din municipiul de pe Timiș și Sebeș.


Oficialii i-au premiat pe producători

„Toamna la gugulani înseamnă această perioadă calendaristică de toamnă, care început pe 1 octombrie, cu o vreme deosebit de frumoasă. Gugulanii sunt nu doar cetățenii din Caransebeș, ci toți cei care locuiesc în acest areal montan. Denumirea a devenit nu doar o identificare locală, ci un renume”, a declarat Marcel Vela, edilul-șef al municipiului Caransebeș.

Acesta a adăugat că prin frumoasa manifestare, care se întinde pe parcursul a patru zile, mai mult decât petrecerile din povești, Primăria încearcă să îi scoată în evidență pe toți producătorii din țară, indiferent de zona sau din locul din care au venit. „Vin toți producătorii pentru că la Caransebeș am întâlnit cumpărători din Hațeg și din Lugoj, așadar piața din Caransebeș este tentantă”, a adăugat primarul.

Este avocat, dar cultivă terenurile
Unul dintre producătorii premiați de Primărie este Petronela Stoichiță, de 25 de ani. Tânăra a venit tocmai din județul Dolj, ca să își vândă marfa. De la standul său, frumos amenajat, clienții au putut cumpăra tot soiul de legume. Deși este absolventă de drept, tânăra nu se sfiește să vândă în piață.


Petronela Stoichiță este absolventă de drept

„Este dificil să muncești câmpul de dimineața și până seara, din primăvară și până toamna, târziu. Este o afacere profitabilă, dar e grea pentru un tânăr de 25 de ani. Și eu și soțul meu ne ocupăm de culturile proprii și încercăm să participăm la cât mai multe expoziții de legume din țară”, a spus Petronela Stoichiță.

“Toamna la Gugulani” se încheie duminică și are loc în Piața din Caransebeș.

La Caransebeș am întâlnit cumpărători din Hațeg și din Lugoj, așadar piața din Caransebeș este tentantă”, Marcel Vela, primar Caransebeș