FOTO Tinerii spun „NU” drogurilor

Elevii şi profesorii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a de la Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa trag un semnal de alarmă cu privire la efectele devastatoare pe care drogurile le pot avea în rândul tinerilor. Ultima etapă a proiectului „Drogurile îţi opresc zborul” a avut loc ieri, în incinta liceului.

Proiectul încearcă să  ofere o alternativă sănătoasă la consumul de droguri, prin implicarea tinerilor în campanii de informare şi realizarea de materiale educative  cu tematica antidrog. În cadrul acţiunii de ieri, clasele implicate şi-au prezentat materialele realizate, iar cele mai reuşite lucrări au fost premiate. „Curiozitatea stă la baza firii noastre. Datorită curiozităţii, apare şi dorinţa de a învaţa cât mai multe lucruri, de a şti. Însă, unul dintre cele mai importante lucruri pe care sperăm să le înveţe elevii noştri, este acela că, în viaţă, trebuie să ştii să spui şi nu” a declarat prof. Iudith Szabo, dirigintă a clasei a IX-a A, implicată în program.

În cadrul proiectului, elevii au răspuns unor chestionare şi sondaje de opinie legate de consumul de droguri, apoi, pe baza informaţiilor acumulate, au realizat un portofoliu pe teme antidrog. „Obiectivul general al proiectului a fost promovarea comportamentelor dezirabile social şi prevenirea antrenării în comportamente de consum de droguri ale elevilor, prin implicarea activă în activităţi antidrog”, a mai spus aceasta.