Monstrul pedofil, dat exemplu în şcolile reşiţene

Daniel Ungur, pedofilul de 41 de ani care a agăţat puştoaice de liceu şi şcoală generală pe Internet, iar apoi le-a transformat în sclave sexuale, a ajuns să fie cunoscut în toate unităţile de învăţământ. Poliţiştii îl dau exemplu!

Sesiunea de informare din cadrul campaniei de promovare a platformei de raportare a abuzurilor de pe Internet www.safernet.ro, la care au luat parte elevii Liceului Sabin Păuţa, s-a încheiat ieri. Ofiţerii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii le-au exemplificat elevilor cele mai frecvente forme de abuzuri care se manifestă în mediul online. Este vorba despre furtul de date personale, primirea de mesaje electronice nesolicitate – spam, pornografie infantilă, mateiale video care instigă la consum de droguri, alcool sau materiale care prezintă violenţă extremă.
„Prin exemplificarea  diverselor situaţii periculoase ce pot aparea pe Internet participanţii au înţeles că orice copil aflat în lumea virtuală poate fi ţinta abuzatorilor ce utilizează Internetul pentru a-şi găsi victime. Pentru transformarea Internetului la un mediu mai sigur, tinerii au la dispoziţie site-ul safernet.ro”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.