FOTO. Timișoara, transformată într-o lume a copilăriei, de 1 Iunie

poli 6
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mii de copii au ieșit, miercuri, din casă, însoțiți de părinți sau bunici și au participat la activitățile organizate în mai multe parcuri din oraș, fie la Consiliul Județean Timiș, ori în campusul Universității Politehnica din Timișoara, unde ore în șir s-au jucat, au dansat și s-au distrat pe cinste învățând să mânuiască roboți sau să deslușească tainele ingineriei. 

Distracția a început dis de dimineață, în Parcul Copiilor din Timișoara. Copiii au urmărit spectacolele micilor dansatori pe scenă, s-au întrecut la fotbal și au vizitat standurile polițiștilor locali unde au putut vedea mai multe echipamente din dotarea agenților.

Cu autospecialele din dotare au fost prezenți și pompierii, și polițiștii. Agenții de la IPJ Timiș le-au oferit micuților curioși sfaturi preventive și i-au angrenat în jocuri interactive. De asemenea, copiii au putut urmări o demonstrație de dresaj.

1 Iunie a fost marcat și la Consiliul Județean Timiș. Copiii au urmărit două spectacole de teatru puse în scenă de actorii Teatrului Merlin și apoi s-au distrat la atelierele de origami, mânuire de păpuși și marionete, jonglerii, dans și au făcut un flash mob pe imnul Teatrului Merlin.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Prima ediție a Poli Kids Fest organizată de Universitatea Politehnica din Timișoara pe stadionul Știința a adunat mii de copii și părinți. Toate facultățile universității și invitați speciali au organizat ateliere instructiv-educative prin care copiii au pătruns, grație experimentelor și jocurilor, în lumea științei și tehnicii.

Cei mici au avut ocazia să-și facă poze în mașina de Formula Student a echipei UPT Racing Team, au făcut ture cu kartul electric și au aflat cum funcționează un motor sau o locomotivă.

Pe Stadionul Știința și în parcul Facultății de Mecanică, copiii au urmărit spectacole de teatru și au participat la jocuri, desene pe asfalt, modelare de baloane și o petrecere cu personaje de poveste.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/