FOTO. Timișoara nu scapă de ambrozie. Birocrația și nepăsarea proprietarilor provoacă alergii

ambrozie1
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

O bună parte a proprietarilor de terenuri din Timișoara unde s-a dezvoltat ambrozia s-a conformat somațiilor date de autorități și a distrus planta. Nu toți! Așa că polițiștii locali au trecut la amenzi.

În ultimele 2 luni, 11 deținători de terenuri au fost sancționați, cu aproape 20.000 de lei.

Procedura este însă una greoaie. Până să dea amenzi, agenții trebuie să parcurgă mai mulți pași birocratici.

„Într-o primă fază, de la începutul campaniei, au fost notificați proprietarii a 362 terenuri neîntreținute, cu potențial de dezvoltare a acestei plante. De la începutul lunii iulie și până la finalul lunii august, polițiștii locali au verificat 261 de terenuri, constatând în cazul a 37 dintre acestea că proprietarii nu au luat măsurile de cosire a ambroziei în urma somațiilor, motiv pentru care au fost încheiate procese verbale de constatare a contravenției, într-o prima fază cu avertisment. La reverificare s-a constatat că proprietarii s-au conformat și au cosit terenurile deținute”, explică Poliția Locală.

ambrozie3

promovare banner maxagro

Dintre terenurile pe care s-a găsit ambrozie, cele mai multe aparțin unor societăți comerciale. Polițiștii locali au identificat suprafețe pline de buruiană pe străzi precum Calea Aradului, Augustin Coman, Vasile Loichita, Renasterii, Splaiul Nicolae Titulescu, Sulina, Bulevardul Industriei sau Demetriade

Campania de verificare a terenurilor pe care există ambrozie continuă până în luna octombrie, în timp de verificarea terenurilor neîntreținute se face permanent.

ambrozie2 ambrozie4

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/