FOTO. Terminalul de plecări de la Aeroportul Timișoara, poarta spre Schengen

terminal

Au demarat lucrările de construire a unui nou terminal la Aeroportul Internațional Timișoara. Este vorba despre cel de plecări externe, iar ministrul Transporturilor speră că pe aici românii să călătorească liberi în Spațiul Schengen.

Piatra de temelie a fost pusă în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care, deși are încredere în constructorul desenat, l-a avertizat că va verifica stadiul lucrărilor din două în două săptămâni.

„Au demarat lucrările la ceea ce înseamnă cea mai importantă investiție din istorie la Aeroportul Timișoara. E parte din sumele alocate în acest an de Ministerul Transporturilor către AIT, e vorba de terminalul nou de plecări. Îmi doresc ca cei care construiesc să se înscrie în termene, astfel încât la finalul anului viitor să avem recepția acestei lucrări. Îmi doresc ca acest terminal de plecări să fie un terminal pentru plecări în Schengen, iar noi să nu mai avem nevoie de vamă, noi, românii. Îmi doresc ca această nouă investiție să fie în folosul aeroportului, să ajute la dezvoltarea aeroportului, iar constructorul să se țină de termenele asumate. E un constructor serios, mai avem la Ministerul Transporturilor proiecte împreună cu acest constructor. Nu am niciun fel de motive să am semne de întrebare, s-a obținut pe faza de proiectare în termenii asumați, așa că optimismul de început este prezent. Asta nu înseamnă că, așa cum știți, din două în două săptămâni, nu verificăm lucrările de aici”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

terminal 5

Viitorul terminal de plecări externe va avea 6 fluxuri, ceea ce înseamnă că vor putea decola maximum 6 avioane concomitent. Valoarea terminalului este de 37,85 milioane de euro.

„În acest moment sunt elaborate procedurile de achiziție a echipamentelor de securitate care vor dota noul terminal. Documentele aferente procedurii de licitație pentru echipamente vor fi încărcate în SICAP în cursul săptămânii viitoare, iar licitația se va desfășura în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023”, spun reprezentanțiii Aeroportului Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

terminal 3

Terminalul de plecări externe va avea o suprafață de 12.000 de metri pătrați, un sistem control de securitate dimensionat pentru șase filtre complet echipate și dotările necesare pentru controlul bagajelor de cală, 7 lifturi, 18 ghișee de check-in și 2 de self check-in, 6 posturi pentru Poliția de Frontieră și 6 porți automate de scanare a documentelor. Lucrările trebuie finalizate, potrivit contractului, până în ianuarie 2024.

terminal 1 terminal 4

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/