FOTO „Suntem mândri că noi am pus steagul de doner în România”. DAbo Doner a deschis restaurantul cu numărul 50!

dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Franciza DAbo Doner a deschis a doua locație din Timișoara în prezența mai multor sportivi din oraș și nu numai. Restaurantul deschis în Complexul Studențesc este al 50-lea deschis de sibianul Dan Paștiu, cel care a dorit să ofere românilor o alternativă sănătoasă, nutritivă și în același timp gustoasă la „șaorma cu de toate” sau chiar la chebap. Și a reușit, după o perioadă în care publicul nu îi înțelegea produsul!

Dan Paștiu este un om de afaceri cunoscut în Sibiu. După mai multe localuri de succes, atât în zona de alimentație publică, cât și în cea a distracției, ardeleanul a dorit să aducă un produs de fast-food așa cum în România nu se găsea. „Când e vorba de mâncarea din Sibiu, toată lumea se gândește la brânză. Noi la Sibiu am adus un concept care are începuturile în Germania. De la Atlantik Doner am luat conceptul. Este donerul premiat de trei ori în Germania, ca cel mai bun din țară. L-am descoperit în Nuremberg și am spus că nu se poate ca România să nu aibă așa un produs. De la momentul în care l-am descoperit până l-am adus în România a durat foarte-foarte puțin, doar cinci ani.”, a spus, glumind, Dan Paștiu.

Primele două locații DAbo Doner au fost în Sibiu, iar a treia, la Costinești. La început, chifla cu carne rotisată, salată iceberg, roșii, ceapă și sos picant nu stârnea pofta românilor. „Din fericire, acest proiect, a început foarte-foarte greu, fiindcă ne luptam cu «șaorma cu de toate». Veneau clienți, îmi spuneau că vreau șaorma, și până le spuneam eu că ceva mai bun, ei erau deja la următorul cu șaorma. Din fericire, a fost o luptă câștigată. Am adus un mod de consum, am schimbat un pic percepția a ceea ce înseamnă carnea rotisată. Chiar am văzut branduri foarte mari și foarte cunoscute, care din X Kebab sau Shaorma au devenit X Doner. Suntem mândri că noi am pus steagul de doner în România.”, spune fondatorul DAbo Doner.

În Timișoara, DAbo Doner mai are un restaurant la food-court-ul Bega Shopping Center. La deschiderea celei de-a doua locației au participat baschetbaliștii de la SCM Timișoara, cei de la CSU Sibiu, cu care Dabo are un parteneriat mai vechi, dar și rugbyștii de la Timișoara Saracens. Deoarece nu vorbim de un produs cu maioneză, sosuri grele și cartofi prăjiți (care pot fi însă cumpărați separat), donerul este recomandat și sportivilor. „Este al 50-lea restaurant pe care îl facem, spun restaurant fiindcă eu cred că este mai mult restaurant decât fast-food și se bazează, în primul rând, pe sănătatea produselor pe care le facem. Avem un concept în care sportivii își au un loc aparte în ceea ce noi producem. Fiindcă nu dăm nimic pe care eu nu l-aș recomanda copiilor mei.”, a explicat Dan Paștiu.

Echipa de baschet, sponsorizată și cu bani de DAbo Doner

publicitate Timisoara banner maxagro

Sportivii celor două echipe timișorene, de rugby și baschet, au primit carduri cu care pot cumpăra de la DAbo Doner la jumătate de preț. Antrenorul echipei, Dragan Petricevic, e un fan al produsului, care are o locație și la Nyiregyhaza, dar și multe restaurante prin țară. Chiar celebrul Horia Vîrlan recomandă și el DAbo Doner. „Sunt convins, chiar Dragan mi-a mărturisit înainte că el e fan DAbo, el mănâncă DAbo peste tot în țară. Chiar alaltăieri a fost la cel din Bega și a mâncat.”, a povestit Dan Paștiu.

Echipa de baschet are probleme financiare, ca tot clubul SCM, și orice sprijin financiar e binevenit. „Ne bucură foarte mult, pentru că sunt mai mulți oameni care în această perioadă au venit lângă noi. Ne ajută, practic, orice firmă care se alătura proiectului nostru. Sperăm să vină și alții, pentru că chiar avem nevoie nevoie de susținere, și moral, și financiar, în această perioadă.”, a spus managerul secției, Ilie Trițoiu.

DAbo Doner se află în spatele Facultății de Drept, pe Bulevardul Eroilor de la Tisa.

STPT job 1000x200 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/