FOTO. Strada Grigore Alexandrescu din Timișoara intră într-un proces complet de modernizare. Astăzi a fost predat amplasamentul

Pe tronsonul de drum care face parte din traseul inelului IV de circulaţie, strada Grigore Alexandrescu, vor începe efectiv lucrări ample de modernizare. Vor fi patru benzi de circulaţie, trotuare civilizate, intersecţie, giratorie, spaţii verzi şi copaci plantaţi.

Strada Grigore Alexandrescu, între Calea Aradului şi Calea Torontalului, cu o lungime de 800 de metri, se vor amenaja două benzi de circulaţie pe sens, rigolă la bordură pe toată lungimea străzii şi va fi o încadrare a părţii carosabile cu borduri mari. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a vorbit despre necesitatea acestor lucrări.

„Astăzi a avut loc predarea amplasamentului pentru pentru modernizarea acestei străzi importante, Strada Grigore Alexandrescu. Este parte din inelul 4 şi noi punem foarte mare accent pe acest inel de trafic auto. Era cu atât mai necesar să o modernizăm cu cât s-au produs dezvoltări importante în zonă şi strada este total depăşită de nevoile reale ale celor care locuiesc aici şi ale celorlalţi participanţi la trafic care sunt nevoiţi să parcurgă zonele centrale, mai aglomerate, în lipsa acestui inel”, a precizat edilul.

Vor fi şi aliniamente de copaci, iar pe pe fâşiile de spaţiu verde se va pune covor de iarbă şi sistem de irigare. Suprafaţa verde se întinde pe 8.850 mp. De asemenea va exista şi un sens giratoriu cu patru intrări.

„La intersecţia dintre Calea Torontalului şi strada Grigore Alexandrescu vom amenaja un sens giratoriu. Acolo sunt probleme, este o insecuritate în traversare şi disconfort pentru cine e la volan. A venit rândul să amenajăm şi acel sens giratoriu, el fiind parte din acest proiect”, a adăugat Nicolae Robu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Valoarea contractului este de aproape 5,6 milioane de lei, fără TVA. Executantul este firma Super Construct, iar termenul de efectuare a lucrărilor este de opt luni.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/